• 瀏覽: 20,148
  • 回覆: 121
  • 追帖: 1
本主題由 呆頭鳥 於 2020-7-6 10:17 PM 移動
今日tvb新聞話有消息係開放俾
學生, 公務, 商務人士
即係而家已經享受緊特權既人
如果係真, 香港政府真係笑話

我7月頭會返去隔離lu~

引用:
原帖由 招積王 於 2020-6-26 12:48 PM 發表

關口一直冇封,想團聚就隔離14日就可以,無咩咁大不了
企住講風涼話係冇咁腰痛噶…

回覆 引用 TOP

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 冥夜星 於 2020-6-28 11:50 PM 發表

諗都諗到,每個星期二千至三千!無可能有你份!
政府帶頭搞特權階級,無視跨境市民需求!

引用:
原帖由 iamted 於 2020-6-29 08:48 AM 發表

諗都諗到,每個星期二千至三千!無可能有你份!
政府帶頭搞特權階級,無視跨境市民需求!
不同意,急切需要的,5000 我也 ok

引用:
原帖由 阿仙奴大帝 於 2020-6-29 10:46 AM 發表

講緊係限2-3千人
唔係比2-3千就可以上去

回覆 引用 TOP

明早開會公佈?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 阿仙奴大帝 於 2020-6-29 10:46 AM 發表

而家唔係錢嘅問題,係限額問題,得二三千個特權額,就算你出10萬做檢測都無用

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ronc2000 於 2020-6-28 10:51 PM 發表

真係好難, 除左大陸, 有邊個國家咁容易做核酸測試?
唔好講印巴, 如果要香港人上飛機前要做病毒測試先俾上機,你話有冇可能?
唔俾外國人入境已經係足夠措施,然後就對入境者做足防范措施. ...
印象中澳門有一排試過就算居民都要持有證明先俾入境,大陸行嘅五個一政策,簡單啲講只要係國際航班,每星期只能俾一班入境,而且條航線如果載有超過5個確診者,即會被罰停賽

香港?根本係對入境航班冇王管,唔管好似依家咁樣,一管就會話違反基本法話點解唔俾居民返香港

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 冥夜星 於 2020-6-28 11:50 PM 發表

咁同而家有乜分別點解唔可以開比中港家庭,中澳,港澳家庭!呢啲人都好有需要往返兩地

引用:
原帖由 abcd5566 於 2020-6-29 03:11 PM 發表

咁同而家有乜分別點解唔可以開比中港家庭,中澳,港澳家庭!呢啲人都好有需要往返兩地
因為特權人士普遍上較有消費能力, 可以用最少既人員流動貢獻最大既消費額, 還可以默默忍受3000蚊一trip

什麼商務公務根本多餘,大部份情況視像會議已經解決到, 跨境家庭先係最迫切需要既一群!

回覆 引用 TOP

提示: 違規內容已被屏蔽
我覺得7月13機會好大 不過都係特權階級 

點都好總叫係第一步 連第一步行唔出黎 唔會有第二第三步

[size=1.5]YO !!

回覆 引用 TOP

系,問題系第一步都冇開波

回覆 引用 TOP

自由通關解散磚家還中港人士權利!
史上最長變相封關史上最廢官僚七一行街望見此訴求

總版規
[五] 嚴禁使用過大或不雅成份的簽名或頭像圖片
內容必須合乎上述四項規則之標準,頭像圖片圖檔 File Size 不可大於 250KB , 而簽名圖片圖檔 File Size 的總和不可大於 512KB ,圖片加文字同樣以此標準計算,違者會交由管理員或超級版主刪除個人簽名檔,警告無效或張貼不雅成份的圖片或文字,會即時禁訪不作通知。

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]