• 瀏覽: 14,565
  • 回覆: 387
  • 追帖: 3
本主題由 miss5 於 2020-6-27 10:40 AM 移動
外資走晒去新加坡同日本各地~~淪為中國三四綫城市~香港樓價高得過深圳我切柒吖!

引用:
原帖由 frankiefung33 於 2020-6-27 04:58 AM 發表

外資走晒去新加坡同日本各地~~淪為中國三四綫城市~香港樓價高得過深圳我切柒吖!
新加坡冇國安法?

引用:
原帖由 hdhz 於 2020-6-27 05:11 AM 發表

新加坡冇國安法?
香港同中國任何一個城市都係一樣嘅時候~香港憑乜嘢樓價會貴過人先?

引用:
原帖由 frankiefung33 於 2020-6-27 05:15 AM 發表

香港同中國任何一個城市都係一樣嘅時候~香港憑乜嘢樓價會貴過人先?
點會一樣先?
醫療教育福利都唔一樣啦, 又比報紙洗晒腦。

你覺得一樣你快d返大陸住啦,樓價又平d!

引用:
原帖由 ccbarry 於 2020-6-27 05:27 AM 發表

點會一樣先?
醫療教育福利都唔一樣啦, 又比報紙洗晒腦。

你覺得一樣你快d返大陸住啦,樓價又平d!
福利你現在有~唔等如你將來會有!

引用:
原帖由 frankiefung33 於 2020-6-27 05:32 AM 發表

福利你現在有~唔等如你將來會有!
明天地球會爆炸

你覺得同香港同大陸城市一樣,你可以快d 返大陸住。。。
香港人工都同大陸唔一樣,基層購買力都已經唔同。。。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 frankiefung33 於 2020-6-27 04:58 AM 發表

何以見得外資會走曬呢?內地唔通冇國安法?喺內地嘅外資都走曬呀?當然內地的確有啲外資撤到東南亞,但原因並唔喺政治,而喺成本問題。

講真,商人都只在乎利益,做生意肯定希望政局穩定,港版國安法目前嘅陣痛,咩走資,走嘅喺咪啲唔見得光嘅資金,之前幾多大陸黑金炒起個樓市,大家心照喇。

雖然內地幾個一線城市GDP喺超過香港,但喺香港仲喺有自己嘅優勢,中央亦唔會話收返香港就由得佢沉,根本喺要各個城市互補而唔喺取代。

天滅法輪功

泛民議員仆街了

回覆 引用 TOP

引用:

過去一年,香港成為第三世界尾,幾乎變成敘利亞
好彩有國安法

回覆 引用 TOP

亂港四人幫可即時入獄

我只係相信有國安法,班杏加橙即刻割席,等班儍仔人生更精彩!

噤咪好囉!佢地班曱甴當初話要攬炒。
現在佢地心願達成,應該好開心日日開香檳

引用:

啲所謂外資,兜個圈都係投資返中國,真係諗起都好笑!

你切硬都得啦。佔中國GDP第四名既三四線城市?

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]