• 瀏覽: 7,208
  • 回覆: 57
  • 追帖: 1
引用:
原帖由 我在東京很快樂 於 2020-6-28 07:22 PM 發表

早幾年雪祭安排一日去旭川,去旭山動物園就唔夠時間去埋雪之美術館,心諗去唔到就遲D先去,點知再無機會
早前這個消息也令我感到很可惜

猪苗代湖和檜原湖遊覧船停業

輕輕的我走了, 正如我輕輕的來; 我輕輕的招手, 作別西天的雲彩。
引用:
原帖由 南區大主角 於 2020-6-28 06:24 PM 發表

可惜, 不過去過5次旭川都冇入去參觀過
記憶中我去過旭川6次

輕輕的我走了, 正如我輕輕的來; 我輕輕的招手, 作別西天的雲彩。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 貴異膠樽 於 2020-6-28 06:06 PM 發表

可惜, 不過去過5次旭川都冇入去參觀過
我最少多你一次

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 騰完落海 於 2020-6-28 04:45 PM 發表

唔制呀,未去過
深表同情

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 卡比螺絲 於 2020-6-28 03:32 PM 發表

好慘,咁有特色嘅景點一次都未去過
我都認為這個景點好有特色,在冬季前往更有感覺

回覆 引用 TOP

疫情对旅游业嘅冲击好大?

引用:
原帖由 小火车嘟嘟嘟 於 2020-6-28 09:23 PM 發表

疫情对旅游业嘅冲击好大?
是世界性的,答案是肯定的!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Melay 於 2020-6-28 08:50 PM 發表

早前這個消息也令我感到很可惜

猪苗代湖和檜原湖遊覧船停業
連見證住日本經濟興衰既老店都一間一間咁結業,敵得過時代變遷卻敵不過疫情。

回覆 引用 TOP

好靚,可惜,希望將來會…

回覆 引用 TOP

其實夏天根本就少人去,會唔會只係暫時停業,到11、12月會復活。

謝分享,雖然未去過,但起碼多謝樓主曾經影過有得睇

我相信關閉時暫時嘅,疫情結束後,肯定會慢慢恢復生機嘅。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 paoon 於 2020-6-29 10:03 AM 發表

其實夏天根本就少人去,會唔會只係暫時停業,到11、12月會復活。
希望如你所言
我認為這個以雪花️為主題的美術館是特別的。

引用:
原帖由 ST483VR6208@290 於 2020-6-29 10:35 AM 發表

謝分享,雖然未去過,但起碼多謝樓主曾經影過有得睇
所以任何人和事也要及時

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]