• 瀏覽: 13,035
  • 回覆: 160
  • 追帖: 3
引用:
原帖由 天秤使者 於 2020-6-28 12:17 PM 發表

羞辱國家就係不愚忠? 打父母才是不愚孝? 羞辱自己國家打自己父母就會令國家父母進步? 傳統基本善惡價值觀也不理,只自我中心,憑自己喜好判斷是非,小人所為。 ...
國家只係一個朝代,勝者為王 敗者為寇。照你邏輯古代到而家改朝換代果d開國皇帝都係你口中既打父母羞辱自己國家既人啦😂

引用:
原帖由 inco 於 2020-6-28 12:52 PM 發表

而家邊個打父母呀?你話雞心打父母佢可以告你誹謗架😂
你理解能力有問題?

Hello !!!
引用:
原帖由 天秤使者 於 2020-6-28 12:57 PM 發表

你理解能力有問題?
而家係你9唔搭八😂簡單一句,個個朝代既開國皇帝都係背叛自己國家的人。國家只係一個朝代。

我返而覺得佢係有心理變態。喜歡某種極端野

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 )毅進仔( 於 2020-6-28 12:41 PM 發表

人地係真心愛洒家演戲
唔似你班藍屍假愛國
YC又真正追求民主?追求獨裁就真。現在爭取埋國安法啦

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 inco 於 2020-6-28 12:54 PM 發表

國家只係一個朝代,勝者為王 敗者為寇。照你邏輯古代到而家改朝換代果d開國皇帝都係你口中既打父母羞辱自己國家既人啦😂
誰説國家只單係一個朝代? 還有你攪亂曬啲Terms,打父母係指不孝,羞辱自己國家係指不忠,改朝換代的人也唔等於羞辱國家。

Hello !!!
引用:
原帖由 inco 於 2020-6-28 11:45 AM 發表

你d思想唔掂,仲差過商朝d人。商朝知唔知呀?人地果陣封神榜封神,都冇分政治,政治既野各扶其主,唔可以作為判斷好人壞人既標準
思想咁守舊,咁你咪返去商朝揾你嘅人囉。。。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 inco 於 2020-6-28 11:53 AM 發表

返去清朝生活啦你😂
返去商朝生活啦你。。。

引用:
原帖由 inco 於 2020-6-28 01:00 PM 發表

而家係你9唔搭八😂簡單一句,個個朝代既開國皇帝都係背叛自己國家的人。國家只係一個朝代。
朝代係管治國家的世襲制朝廷(政府),你竟然咁都混淆?

Hello !!!
引用:
原帖由 天秤使者 於 2020-6-28 01:13 PM 發表

誰説國家只單係一個朝代? 還有你攪亂曬啲Terms,打父母係指不孝,羞辱自己國家係指不忠,改朝換代的人也唔等於羞辱國家。
都話你返清朝啦😂

雞心 係邊位?

人衰行路打倒褪

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 inco 於 2020-6-28 11:34 AM 發表

老實講雞心係tvb清流
唔見佢釣金龜
其他女星都係想嫁入豪門
好肉酸
但係雞心挨得窮
個男朋友又醜樣又冇錢
其實我雞心咁靚完全可以釣李澤楷果個層次,但佢完全冇,真係一個好女仔👍
唔知TVB高層有冇性騷擾雞心呢? ...
金龜通常係有學識,點可能忍受另一半大叫:我要火燒人,我要私了人!呢D冇人性嘅行為

引用:
原帖由 天秤使者 於 2020-6-28 01:16 PM 發表

朝代係管治國家的世襲制朝廷(政府),你竟然咁都混淆?
係你混淆姐。朝廷而家咪就係代表個國家囉😂 而呢個國家而家處於呢個朝代就係代表呢個國家😂唔同嘢係同一時期係同一樣嘢。不過你身上一陣迂腐氣味好難聞,你都係返清朝好過啦

引用:
原帖由 inco 於 2020-6-28 01:20 PM 發表

都話你返清朝啦😂
咁你認咗你打父母唔覺得係不孝先講!

Hello !!!

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]