• 瀏覽: 6,091
  • 回覆: 45
十四日威尼斯,玩到唔捨得到走。(不要再delete 我!)

引用:
原帖由 十二子 於 2020-6-29 02:32 PM 發表

唔係只縮係房到?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ronc2000 於 2020-6-29 02:22 PM 發表

健康碼唔同檢測。所有人包括港人都可以申請健康碼,而且係行走江湖必須的, 記錄你行蹤。
實用性質上, 係咪冇乜用? 要跟蹤, 搭車打電話都check到= =

引用:
原帖由 十二子 於 2020-6-29 02:32 PM 發表

威尼斯好呀,幾錢一晚?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 鄭雨滇二世 於 2020-6-29 03:05 PM 發表

實用性質上, 係咪冇乜用? 要跟蹤, 搭車打電話都check到= =
唔係冇用,冇佢你邊度都去唔倒。

回覆 引用 TOP

想問一下,14日是如何計算的?假如我1号中午2點過關,3點採集了測試樣本,5點有結果,那我是什麼日子什麼時候可以放人?

引用:
原帖由 樹上來了手背 於 2020-6-29 04:06 PM 發表

想問一下,14日是如何計算的?假如我1号中午2點過關,3點採集了測試樣本,5點有結果,那我是什麼日子什麼時候可以放人?
好似係第一日唔計, 前後數埋有15日就岩, (好似), 第15日中午放人

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 鄭雨滇二世 於 2020-6-29 11:58 AM 發表

個健康碼係普通香港人都搞到? 定係必定要檢測結果之類野?
隔離完掃下個疫情既二維碼
用微信又得支付寶又得
出入機埸高鐵拎出來俾人掃下就得
利申之前未番香港時係大陸就咁樣搞

引用:
原帖由 ama002 於 2020-6-28 07:32 PM 發表

我就24號到口岸,報住羅湖區。之前睇小紅書以為會入住2舊水竹園賓館,買定埋蚊怕水先過關。結果就分到新都酒店,人幣260/晚含下午茶,不含三正餐。 ...
新都好竹園9班

提示: 違規內容已被屏蔽
有得揀咩?應該冇得揀

回覆 引用 TOP

我16號4:00入住光明區,今日再測一次核酸,明天知道結果就可以即時離開,護士說大概下午兩時左右,算了一下,足足十四日,如果香港的話,今晚零辰可以出門口。

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]