• 瀏覽: 6,090
  • 回覆: 45
睇唔少隔離報告, 珠海d酒店好似又新又唔錯

如果經深圳灣過關, 會被安排住乜酒店?

係咪視乎你講話去邊區而家?

感謝!

打算最快下星期上去

唔使諗,就算有人話俾你知,就算你可以揀邊一區,到時都唔知會送你去邊。

回覆 引用 TOP

隨遇而安,係最好嘅接受隔離心態。

回覆 引用 TOP

是否隔離完,就可以神州任我行?

引用:
原帖由 gofreego 於 2020-6-28 07:07 PM 發表

係。

引用:
原帖由 ronc2000 於 2020-6-28 07:10 PM 發表

係。
謝C兄解答!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 gofreego 於 2020-6-28 07:07 PM 發表

係,不過你先要搞好健康碼, 好多地方需要你預先用健康碼健康申報。

我就24號到口岸,報住羅湖區。之前睇小紅書以為會入住2舊水竹園賓館,買定埋蚊怕水先過關。結果就分到新都酒店,人幣260/晚含下午茶,不含三正餐。

引用:
原帖由 ronc2000 於 2020-6-28 07:12 PM 發表

係,不過你先要搞好健康碼, 好多地方需要你預先用健康碼健康申報。
個健康碼係普通香港人都搞到? 定係必定要檢測結果之類野?

引用:
原帖由 ama002 於 2020-6-28 07:32 PM 發表

我就24號到口岸,報住羅湖區。之前睇小紅書以為會入住2舊水竹園賓館,買定埋蚊怕水先過關。結果就分到新都酒店,人幣260/晚含下午茶,不含三正餐。 ...
新都三拾年前好高檔
而家都唔差

引用:
原帖由 ronc2000 於 2020-6-28 07:12 PM 發表

首先祝賀隔離完畢,大地任你行

聽聞有洒店需要綠碼才能入住,請留意

引用:
原帖由 weisacmei 於 2020-6-29 12:14 PM 發表

首先祝賀隔離完畢,大地任你行

聽聞有洒店需要綠碼才能入住,請留意
正常,喺大陸行走,點可以冇綠碼。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 weisacmei 於 2020-6-29 12:12 PM 發表

新都三拾年前好高檔
而家都唔差
三都一陽時代

引用:
原帖由 ama002 於 2020-6-28 07:32 PM 發表

我就24號到口岸,報住羅湖區。之前睇小紅書以為會入住2舊水竹園賓館,買定埋蚊怕水先過關。結果就分到新都酒店,人幣260/晚含下午茶,不含三正餐。 ...
新都2舊底住,舊年要3舊尾

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 鄭雨滇二世 於 2020-6-29 11:58 AM 發表

個健康碼係普通香港人都搞到? 定係必定要檢測結果之類野?
健康碼唔同檢測。所有人包括港人都可以申請健康碼,而且係行走江湖必須的, 記錄你行蹤。

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]