• 瀏覽: 1,192
  • 回覆: 20
游兩個堂已冇晒氣, 點練先可以游好多個堂? 踢水問題定肩膀唔夠力?

熱賣及精選
引用:
原帖由 choopper 於 28/6/2020 16:19 發表

游兩個堂已冇晒氣, 點練先可以游好多個堂? 踢水問題定肩膀唔夠力?
唔夠氣咁你有冇做開運動練氣先

回覆 引用 TOP

一向有做開運動

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 choopper 於 2020-6-28 04:19 PM 發表

可以係n個問題,你係咪越游越急?

請會員盡快更改簽名檔:內容勿涉及聯絡資料,宣傳網站,商業行為或色情。如有再犯, 可會禁言。 多謝明白及支持。
引用:
原帖由 一起出走 於 2020-6-28 10:53 PM 發表

可以係n個問題,你係咪越游越急?
開頭50都好好的, 泳姿也KEEP到, 跟住就越游越急因冇氣...........

引用:
原帖由 choopper 於 2020-6-28 11:02 PM 發表

開頭50都好好的, 泳姿也KEEP到, 跟住就越游越急因冇氣...........
游時要了解邊個姿勢走左位

請會員盡快更改簽名檔:內容勿涉及聯絡資料,宣傳網站,商業行為或色情。如有再犯, 可會禁言。 多謝明白及支持。

回覆 引用 TOP

換氣時開始沉同飲到水, 就走晒樣

引用:
原帖由 choopper 於 2020-6-30 08:38 AM 發表

換氣時開始沉同飲到水, 就走晒樣
前手係咪跌左,腳係咪散左?

回覆 引用 TOP

練氣可以試下游多幾個五十米,每個休息一分鐘,慢慢加多池數同減少休息。

引用:
原帖由 johnsize 於 2020-6-30 10:45 AM 發表

練氣可以試下游多幾個五十米,每個休息一分鐘,慢慢加多池數同減少休息。
我估多數係腳亂踢又水阻大...換氣技巧又差小小

中年自學過來人...
其實各方面觸覺悟性都非常差, 唔似你地由細練開. 我地問題係非常之多

鷄毛在手, 愈刪愈有!
係咪游得唔夠自由?

引用:
原帖由 mamaliu2 於 2020-6-30 11:08 AM 發表

我估多數係腳亂踢又水阻大...換氣技巧又差小小

中年自學過來人...
其實各方面觸覺悟性都非常差, 唔似你地由細練開. 我地問題係非常之多
其實游得多就會有進步,包括氣力,體能 ,水感同技術,我呢個方初學游得少唔夠氣會唔錯。

引用:
原帖由 亢龍無悔 於 2020-6-30 11:30 AM 發表

係咪游得唔夠自由?
咁你試下裸泳啦~

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 johnsize 於 2020-6-30 12:19 PM 發表

其實游得多就會有進步,包括氣力,體能 ,水感同技術,我呢個方初學游得少唔夠氣會唔錯。
要用好多時間同埋勤力點, 之前疫情停咗近半年, 要從頭來過...
我驚游得多後發覺仲衰過浮M...阿門.

鷄毛在手, 愈刪愈有!
引用:
原帖由 mamaliu2 於 2020-6-30 12:38 PM 發表

要用好多時間同埋勤力點, 之前疫情停咗近半年, 要從頭來過...
我驚游得多後發覺仲衰過浮M...阿門.
我用左一個方法,同隊長一樣爆左體能加練技術先,之後先再游量。
你試試。

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]