• 瀏覽: 3,805
  • 回覆: 79
這天在西●,就來吃這個牛肉飯,此店以老闆娘為某職業作噱頭,小臣主要看看它和連鎖店的出品有什麼不同。

超過四十元的兩餸飯,在外面可能還算相宜,但在西● food court 來說,應說是數一數二的昂貴,要知道一客海南雞飯、以至三餸飯,在這裡都只售三十多元而已。

如果好吃的話當然沒問題,但大家一看都知道這牛肉是什麼水平,只能讚店家刀功好,連肉渣級的牛肉都能切至比紙更薄,一煮之下縮起來如鵝腸狀。那幾只「壽喜燒雞翼」只不過是蜜糖燒雞翼,大家在家中弄,一定比她煮得出色。

飯內幾乎沒有醬汁,店家另付一碟「鑊撈油」似的物體,大概是煎完雞翼剩下的油?小臣為健康著想,當然不敢下。

老實說,吉●家的牛肉飯小臣都已經覺得難以下嚥,居然有人可以弄得更難吃,真是佩服到五體投地。

Jason 的虛擬世界
伏伏伏🤮

佩服老兄為食,不論中西平貴,四出尋找品嘗,真食家也

引用:
原帖由 velocirapta 於 2020-6-28 10:14 PM 發表

伏伏伏🤮
年幾之後諗返, 都印象猶新...

Jason 的虛擬世界

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 9個永恆的美人 於 2020-6-28 10:18 PM 發表

佩服老兄為食,不論中西平貴,四出尋找品嘗,真食家也
多謝師兄, 多多指教.

Jason 的虛擬世界

回覆 引用 TOP

臣兄岀手咁重!
我見到都唔會買,🍊家都無興趣食,去食個常餐好過。

對food court有要求,認真你便輸了。

引用:
原帖由 月亮甜點 於 2020-6-28 10:50 PM 發表

臣兄岀手咁重!
我見到都唔會買,🍊家都無興趣食,去食個常餐好過。
傻左囉~

Jason 的虛擬世界

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Kira|Yamato 於 2020-6-28 10:51 PM 發表

對food court有要求,認真你便輸了。
咁又唔係, 人家泰國的商場 food court 的野好食好多~

Jason 的虛擬世界

回覆 引用 TOP

又中伏喎。
今次個陷阱跣得梳唔梳肝暢唔暢快。

引用:
原帖由 司令官 於 2020-6-29 01:05 PM 發表

又中伏喎。
今次個陷阱跣得梳唔梳肝暢唔暢快。
唔暢快. 這種水平的東西居然有人讚.

Jason 的虛擬世界
引用:
原帖由 carjaswong 於 2020-6-29 02:29 PM 發表

唔暢快. 這種水平的東西居然有人讚.
讚咩同點讚先?

引用:
原帖由 司令官 於 2020-6-29 04:03 PM 發表

讚咩同點讚先?
有人如此寫:

"...... 牛肉的確很精細又有口感,細碗來說其實算多,加上特製牛肉汁,把牛肉的鮮味一下子帶出來,雞翼肉嫩,所以都很好咬,而米飯是珍珠米,入口有咬口又有飯香,不夠牛肉汁的話可以追加呢。"

"...... 牛肉 真係肉多多, 牛肉質感係幾似吉野x, 但醬汁調味濃郁好多,另配牛肉汁!
(建議食法:將空姐牛肉沾埋配送Ge 牛肉汁先放入口,超正!)"

"...... 就咁睇相都睇得出肉嘅份量好多, 肉唔會好肥。 雞翼因為用壽喜燒整,所以甜甜地,有啲似鹵水嘅感覺。飯嘅份量就更加多, 正常一個人嘅話應該食唔曬,佢 另外仲會配多啲汁比你落。"

以上全部是擁有過百個食評的"食家"所寫.

Jason 的虛擬世界
呢間好耐之前食過一次

冇下次

主題標籤 #雞翼
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]