• 瀏覽: 6,814
  • 回覆: 39
人生終於40
想買部車玩下.

本來主要都係想家庭車.
都係7人車為主. (像NOAH)
但係見TESLA MODEL3 又幾好玩咁.

有用家可以俾意見?做家庭車會唔會唔夠用?

引用:
原帖由 idolity 於 2020-6-29 02:17 PM 發表

人生終於40
想買部車玩下.

本來主要都係想家庭車.
都係7人車為主. (像NOAH)
但係見TESLA MODEL3 又幾好玩咁.

有用家可以俾意見?做家庭車會唔會唔夠用? ...
近年電動車越出越多,差電位完全跟唔上,奉勸自己有位充電先考慮🤗

回覆 引用 TOP

屋宛有兩個中電的. 呢幾日落去望過下. 都有時會有吉位.
屋宛入面似附冇得加充電位. 可以再望一下.

但係MODEL 3 後排會唔會唔好座?
我以前坐UBER 坐過MODEL S 後排. 試過好唔舒服.

回覆 引用 TOP

你本身有冇揸開車?
Model 3 肯定無 model s 舒服
空間無咁大
如果唔駛點車人 而且自己車位有得叉電
係一個好選擇

回覆 引用 TOP

本身冇車.
而家想買一架.

可以等model y
大部啲
靚仔啲
貴model 3 小小

引用:
原帖由 patekphilippe 於 2020-6-29 08:19 PM 發表

可以等model y
大部啲
靚仔啲
貴model 3 小小
知唔知開咩價?本身有個車位放租,而家人哋唔租,迫我買多架車😆

引用:
原帖由 idolity 於 2020-6-29 05:48 PM 發表

本身冇車.
而家想買一架.
我假設你知道無舊車扣稅既model 3係幾錢一架
我亦假設你知訂一部要等幾耐

回覆 引用 TOP

太快,唔適合新手,家庭車來說太細部

回覆 引用 TOP

MODEL S

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 thunderpig 於 2020-6-29 08:32 PM 發表

知唔知開咩價?本身有個車位放租,而家人哋唔租,迫我買多架車😆
唔知
我估around 500K 左右

而家model 3 周街都係
一換一 計劃 都只係$330K
月供4000 左右就出到車

揸咗電車返唔到轉頭。Model 3 又實用又有performance 表現。以同類車價錢相比,model 3 冇得輸。

我揸過model 3 同 model s. Model S 係比較大, 內槓感覺舒服。model 3 較為實用,內槓較細但空間亦足夠。如果需要空間,我會見意買model Y. 之前見Model Y performance, 真係幾𡃁.

回覆 引用 TOP

唔好買七人,你會後悔

引用:
原帖由 半空忽然浴缸 於 2020-6-30 12:55 AM 發表

唔好買七人,你會後悔
會變左「柴可夫」⋯⋯

回覆 引用 TOP

新手應該以安全為上。

回覆 引用 TOP

主題標籤 #tesla
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]