• 瀏覽: 29,934
  • 回覆: 304
  • 追帖: 3
本主題由 miss5 於 2020-6-30 08:55 AM 移動
引用:
原帖由 boyboy168168 於 29-6-2020 11:24 PM 發表

錢去了哪?
香港
所以逼到阿爺要出國安法

回覆 引用 TOP

跟本就要遠離

別人笑我太瘋癲 我笑他人看不穿

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 kit4698 於 2020-6-30 02:09 AM 發表

中國d金係假有幾出奇?
呢d新聞市場一早消化左
股市繼續gogogo
符合預期
真既先係奇

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 kit4698 於 2020-6-30 02:09 AM 發表

中國d金係假有幾出奇?
呢d新聞市場一早消化左
股市繼續gogogo
符合預期
真既先係奇

回覆 引用 TOP

內文金凰?標題金鳳?

回覆 引用 TOP

《財新》報道,金鳳珠寶提供假黃金作擔保的事情,最早是因為金鳳在2019年底違約,東莞信託在今年2月清點擔保品的時候,發現這些黃金居然是假的,此事震撼中國信託界,金鳳的最大債主,中國民生信託得到法院批准,提前檢驗那些黃金擔保,在5月下旬的時候檢驗結果出爐,那些黃金也是假的。

除了東莞信託及中國民生信託以外,還有恆豐銀行及另外1間機構在檢驗後發現,作為擔保的黃金是假的。

另外,目前也尚未確定金鳳珠寶用於擔保的黃金,是一開始就是偽造品,或在抵押後被調包,因為東莞信託及中國民生信託均表示,黃金在存入銀行之前曾經過第三方檢驗,而銀行也沒有這些黃金存入後,曾被提領過的紀錄。

金鳳珠寶之所以要尋求這麼多融資,主因是為了收購企業的股權,但有來自湖北的消息人士透露,近年來金鳳的業務其實不如表面上看來的穩定,消息人士向《財新》聲稱「我們都知道他根本沒有那麼多黃金,他擁有的只是一些銅」,因此「湖北當地幾乎沒有信託或銀行業者,願意與金鳳有金融上的往來」。公開的資料顯示,金鳳珠寶向中國十幾間機構尋求融資,但幾乎沒有機構來自湖北。

目前中國當局已介入調查此事,而數間信託公司也聯合發動訴訟以捍衛自己的權利。

-----------------------------所以咪證明中國沒有真嘢、只有騙子才是真嘅理論係啱嘅

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 jesus1016cheung 於 2020-6-30 12:27 AM 發表

首先;消息來源係邊度?(唔好成日放張相就話係事實啦!)二;點解成日半夜三更先出post呢?(瞓唔著,不如試吓落街跑下步啦!會更有意義)三;點解成日都要唱衰中國呢?(中國衰,你覺得你自己可以獨善其身?定係中國衰你就會出人頭地?)努力工作啦!咁有精力成日半夜看出post,不如用呢D時間同精去撈多份兼職搵多D錢啦 ...
上市公司來,自己上網睇啦五毛 我係藍都好L憎無腦五毛

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 jesus1016cheung 於 2020-6-30 12:27 AM 發表

首先;消息來源係邊度?(唔好成日放張相就話係事實啦!)二;點解成日半夜三更先出post呢?(瞓唔著,不如試吓落街跑下步啦!會更有意義)三;點解成日都要唱衰中國呢?(中國衰,你覺得你自己可以獨善其身?定係中國衰你就會出人頭地?)努力工作啦!咁有精力成日半夜看出post,不如用呢D時間同精去撈多份兼職搵多D錢啦 ...
乜都話係假,真係好無知

回覆 引用 TOP

如果係真嘅話同老尾亂印一九樣

回覆 引用 TOP

倫敦金都呃唔少

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 前後抽插 於 2020-6-29 10:44 PM 發表

大陸大大小小老千太多太多,唉,強國?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 買大陸股等跳樓 於 2020-6-29 11:18 PM 發表

死性不改
哩個世界只要一日有錢搵就無可能會杜絕騙子

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 番鼠bb 於 2020-6-29 10:51 PM 發表

80噸金值300億
一噸4億幾喎,點止呀

又來???

回覆 引用 TOP

睇尼假撚有得做。

我唔貪心
但我要$$$$$$$呀~
要生活要買樓要比未來個女人

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]