• 瀏覽: 8,098
  • 回覆: 75
  • 追帖: 2
已上行調教,三星期後再度日慢差5~10秒, 其他師兄3235機芯有冇類似問題?

精選汽車
我隻mk1 都有慢

引用:
原帖由 tonywong888 於 2020-6-30 03:31 PM 發表

我隻mk1 都有慢
mk1都係行3235

回覆 引用 TOP

抺油定調教 ?

引用:
原帖由 林小白 於 2020-6-30 05:42 PM 發表

抺油定調教 ?
佢話抹油調教做齊,問題依然存在🤔

希望努力士有解決方案, 目前自我解決方案,為一星期自己教快兩分鐘😎

希望唔好同奧米加兩千年代自動停走機芯一樣,無法解決,最後要用新機芯取代🤢

回覆 引用 TOP

你留意下放錶位置有冇d電流,或者音箱等等都會影響隻錶

是否長期放旋轉錶盒?

王風雷
龍虎門Big5
王降龍之子
白蓮教月聖使
暗黑冰火七重天

回覆 引用 TOP

我只mk2每日正負1秒都冇

回覆 引用 TOP

外國網站有話過,單紅mk1 好多都會慢

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 samkwong1 於 2020-6-30 08:01 PM 發表

你留意下放錶位置有冇d電流,或者音箱等等都會影響隻錶
14/F姐姐提及過, 已排除磁干擾問題, 沒有使用轉動錶盒,

機械錶就預咗佢有快慢, 不過嚴重咗少少, 要一個禮拜調一次表, 近日留意過網上關於3235機芯文章, 發覺走時日差問題相當普遍, 希望勞力士盡快查找原因 ,解決問題

我只有MK1慢

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 fb2ad142c66d87 於 2020-6-30 09:58 PM 發表

14/F姐姐提及過, 已排除磁干擾問題, 沒有使用轉動錶盒,

機械錶就預咗佢有快慢, 不過嚴重咗少少, 要一個禮拜調一次表, 近日留意過網上關於3235機芯文章, 發覺走時日差問題相當普遍, 希望勞力士盡快查找原因 ,解決問題 ...
我隻老鬼用3035都比你隻3235準,勞真係越做越差!

王風雷
龍虎門Big5
王降龍之子
白蓮教月聖使
暗黑冰火七重天

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 fb2ad142c66d87 於 2020-6-30 09:58 PM 發表

機械錶就預咗佢有快慢, 不過嚴重咗少少, 要一個禮拜調一次表, 近日留意過網上關於3235機芯文章, 發覺走時日差問題相當普遍, 希望勞力士盡快查找原因 ,解決問題 ...
70小時動力儲備可能係問題所在, 又要走時精準,顧此失彼, 呢個毛病唔容易解決

回覆 引用 TOP

年頭整咗  因為越行越慢 新表時每日慢兩三秒 帶咗半年後 開始越行越慢  去到每日慢成半分鐘 忍唔住直上14樓
整完之後每日快3-4秒 已經四個幾月  依然係快每日3-4秒

回覆 引用 TOP

之前驗表時作個理由話每日慢五秒,兩日後攞表時姐姐話每日誤差少於一秒。咭寫2020年4月表。我吾係日日帶,真係慢左都吾知。

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]