• 瀏覽: 2,045
  • 回覆: 34
乙部-衰S泊位, 太早扭呔, 最後左邊車頭點到雪糕筒
丙部-一個大剔, 衰大白田街班馬線未睇清楚行人未踏哂上行人路
我覺得自己好唔抵個丙部. 做咩唔等多2秒, 好唔開心.
好唔好排快期再考?如果排, 7月尾已可以考.  正常期而家排到12月. 大家俾D意見我.

回覆 引用 TOP

精選汽車
有快期點解唔排

回覆 引用 TOP

因我擔心抽了其他試埸而唔夠時間操車,我最差係個泊車!

回覆 引用 TOP

泊車靠死記
如果唔係操控有問題,操路線大半個月夠晒啦,揸車係熟能生巧,趁依家未攤凍手感先易上手

回覆 引用 TOP

收到,等7個工作天後會叫師傅幫手抽快期試多一次!如果也肥,那就排正常期算了!

回覆 引用 TOP

快期, 趁仲有印象

回覆 引用 TOP

但怕抽了其他試場,重新認路,你覺得夠時間學嗎?

引用:
原帖由 夜媽媽 於 2020-7-2 07:31 AM 發表

但怕抽了其他試場,重新認路,你覺得夠時間學嗎?
睇你自己信心,如果認為自己路試ok就抽快期
泊位係一條公式,記住重點幾時扭就可以

回覆 引用 TOP

我就係死記公式,點知早咗樓呔,未到嗰個尾轆位我就早咗樓,同埋退後得唔夠又回兩圈, 最後就係左邊車頭掂唔到雪糕筒,唉!

引用:
原帖由 夜媽媽 於 4/7/2020 10:11 發表

我就係死記公式,點知早咗樓呔,未到嗰個尾轆位我就早咗樓,同埋退後得唔夠又回兩圈, 最後就係左邊車頭掂唔到雪糕筒,唉!
如果跟足公式一定冇問題,平時練習跟公式做到,冇理由考試跟公式會做唔到。
所以一定係冇跟足公式先出左事,始終考試太緊張,發揮唔到平時水準係好正常。

我當年考棍VAN,平時操泊位都完全冇問題,不過師傅成日都叫我可以再拖慢D架車,咁樣唔洗驚MISS左個貓點。
到考個時,我又出奇地拖到架車好慢,慢到真係好誇張。
點知就係因為同平時操泊位個車速有差別,我入得唔夠靚(扭軚時機唔夠準),但因為我夠慢,所以都仲有機會修正番個角度。

引用:
原帖由 zerickL 於 2020-7-4 08:46 PM 發表

如果跟足公式一定冇問題,平時練習跟公式做到,冇理由考試跟公式會做唔到。
所以一定係冇跟足公式先出左事,始終考試太緊張,發揮唔到平時水準係好正常。

我當年考棍VAN,平時操泊位都完全冇問題,不過師傅成日都叫我可以再拖慢D架車,咁樣唔洗驚MISS左個貓點。
到考個時,我又出奇地拖到架車好慢,慢到真係好誇張。
點知就係因為同平時操泊位個車速有差別,我入得唔夠靚(扭軚時機唔夠準), ...
我就係忘了執返個位, 都係太緊張, 高估自己累事.

引用:
原帖由 夜媽媽 於 2020-7-5 09:37 AM 發表

我就係忘了執返個位, 都係太緊張, 高估自己累事.
遇到d特別情形咪停一停望清楚先繼續泊

泊車真係靠死記,你試下寫低d step,得閒搭車個陣又拎出黎睇下,都有幫助

回覆 引用 TOP

明白,如果專登去補鐘學返泊車和調頭,你覺得值嗎?

引用:
原帖由 夜媽媽 於 2020-7-5 11:15 AM 發表

點會唔值,如果肥左咪仲哂錢,得不償失

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 夜媽媽 於 2020-7-5 11:15 AM 發表

乙部未pass確實有需要再練,始終睇筆記同實際揸個感覺係有d分別,不過練幾密就睇自己進度

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右