• 瀏覽: 10,119
  • 回覆: 124

民心所向 政之所往

香港社會各界共撐國安立法擊毀港獨最後救命稻草

全國人大常委會今日正式通過《中華人民共和國香港特別行政區維護國家安全法》。自5月下旬傳出《港區國安法》立法嘅提案至今,全港上下殷切期盼此法嘅正式頒佈實施。近一個月嘅時間內,民間已自發組織多場「撐國安立法」活動。《港區國安法》嘅正式通過將有效止暴制亂,可以話係保衛香港嘅「金鐘罩鐵布衫」。

香港市民對《港區國安法》嘅呼聲有幾高,從一組簡單嘅數據就可以睇出。524由香港社會各界組成嘅「撐國安立法」聯合陣線表示將全力支持中央落實涉港國安立法,並組織「撐國安立法」簽名行動,喺短短八天嘅時間內,共收集到293

萬香港市民簽名該簽名人數幾乎占到香港人口一半。由此可見,《港區國安法》唔係「空降部隊」,它符合香港市民嘅心聲,係大勢所趨、大義所在、民心所向。

除咗市民嘅街頭簽名,香港商界和政界人士亦對《港區國安法》表示出極大嘅歡迎。「港獨」分子嘅政治「拉布」已嚴重破壞香港嘅政治秩序,民建聯表示,《港區國安法》嘅出台為香港社會穩定和「一國兩制」嘅持續成功奠定堅實基礎;工聯會亦表示,《港區國安法》係維護國家安全和香港長期繁榮穩定嘅法律保障。《港區國安法》嘅正式出台將對香港嘅社會安定、經濟發展和民生建設等方面起到積極嘅促進作用,呢一根本保障將吸引投資者重回香港,挽救受攪炒影響而日趨惡化嘅社會經濟。

恰逢香港回歸二十三周年之際,近日,多場民間自發發起嘅「慶回歸迎立法」活動喺香港舉行。多名市民喺添馬公園發起「展示巨幅國旗快閃行動」,支持香港維護國家安全法;世界六通拳總會舉辦相關活動,共同撐香港國安立法,迎接香港回歸祖國23周年。

香港社會各界共撐國安立法嘅行動令「港獨」分子前途黯然,接連上演走佬戲碼,先有李柱銘棄暗投明與暴力割席,後有陳方安生公開表示退出政壇,更有黎智英瘋狂叫囂逃離海外奔向「洋爹」嘅懷抱。連民間「港獨」組織頭目也紛紛出逃,更有團體宣佈解散,「香港獨立聯盟」召集人陳家駒日前已棄保潛逃,目前已藏匿喺歐洲;「香港民族陣線」於今天宣佈解散,轉戰海外;荼害香港青年嘅「香港眾志」多名頭目黃之鋒、羅冠聰、周庭均表示退出「香港眾志」。市民紛紛表示,「民族陣線」散啦,「香港眾志」冧啦,「港獨」徹底冧咗。

民間支持港區國安立法嘅各項活動畀「港獨」施以重壓,睇到民心所向嘅「港獨」分子已清楚認識到自己嘅末路將至,等待佢哋嘅將係法律嘅制裁!

解散組織都難逃法網

多得泛民伙黑暴好努力咁爭取攬炒香港 令中央下定決心立國安法

引用:
原帖由 乂優情乂 於 2020-6-30 07:09 PM 發表

民心所向 政之所往
香港社會各界共撐國安立法擊毀「港獨」最後救命稻草   全國人大常委會今日正式通過
《中華人民共和國香港特別行政區維護國家安全法》。自5
月下旬傳出
《港區國安法》立法嘅提案至今,全港上下殷切期盼此法嘅正式頒佈實施。近一個月嘅時間內,民間已自發組織多場「撐國安立法」活動。《港區國安法》嘅正式通過將有效止暴制亂,可以話係保衛香港嘅「金鐘罩鐵布衫」。
https://www ...
都係垂死掙扎,阻擋不了國安法實施

引用:
原帖由 乂優情乂 於 2020-6-30 07:09 PM 發表

民心所向 政之所往
香港社會各界共撐國安立法擊毀「港獨」最後救命稻草   全國人大常委會今日正式通過
《中華人民共和國香港特別行政區維護國家安全法》。自5
月下旬傳出
《港區國安法》立法嘅提案至今,全港上下殷切期盼此法嘅正式頒佈實施。近一個月嘅時間內,民間已自發組織多場「撐國安立法」活動。《港區國安法》嘅正式通過將有效止暴制亂,可以話係保衛香港嘅「金鐘罩鐵布衫」。
https://www ...
唯一可惜冇追溯期,變相放生

國安法一出,蛇蟲鼠蟻、牛鬼蛇神
通通消失

支持捉去大陸永久坐監。

日本數十年前,利用二代核電原料棒製造出數以噸計核彈濃縮(足列裝千支核武)大部分存放在福島核電廠的涷水池內!(也就是日本不接受美國5t硼酸主因)而現在的福島輻射物是主要是軸239U,240U,洩漏單位32億,衰變期分別係6,500年及2,4000年.現在日本農糧食品都是帶輻射性...祝君好運!

回覆 引用 TOP

港台請佢地上去表白

攪港獨的一個不能放過!

今晚訓醒就一天光晒,好波

回覆 引用 TOP

國安法落實港獨份子所作所為今日必須賣單一個也咪想跑唔掉?

周庭可以拍住游惠精一齊上

而家明白曬成個計劃,高招。

雨の降らない星では愛し合えないだろう

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 claribelk 於 2020-6-30 07:23 PM 發表

解散組織都難逃法網
接下來是查找黑金,將漢奸成之於法。

回覆 引用 TOP

雞飛狗走

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]