• 瀏覽: 2,624
  • 回覆: 14
佢話要每team即刻做個risk assessment冇晒美國貨會點,包括software冇patch冇update,network equipment續唔到hardware maintenance.
仲話公司大方向要國產化

實際上機會唔大,如真的話,有機會手機要掉咗佢,換返部n記 8210。

引用:
原帖由 kormer 於 2020-6-30 10:58 PM 發表

實際上機會唔大,如真的話,有機會手機要掉咗佢,換返部n記 8210。
可能google都用唔到

引用:
原帖由 jackymad 於 2020-7-1 12:59 AM 發表

可能google都用唔到
搜尋引擎嚟講,有其他方法或選擇。不過對業務應該影響不大。

回覆 引用 TOP

小心, 公司可能饋錢饋得好金, 老細痴Q左線

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 jackymad 於 2020-6-30 09:24 PM 發表

佢話要每team即刻做個risk assessment冇晒美國貨會點,包括software冇patch冇update,network equipment續唔到hardware maintenance.
仲話公司大方向要國產化
長遠嚟講係慳錢嘅
router & Firewall 轉華為,
Win 10 轉Linux (免費)
office 轉 libre office (免費)
或用microsoft office網上免費版
windows File Server 轉 Linux

引用:
原帖由 slk2xx 於 2020-7-2 04:27 PM 發表

長遠嚟講係慳錢嘅
router & Firewall 轉華為,
Win 10 轉Linux (免費)
office 轉 libre office (免費)
或用microsoft office網上免費版
windows File Server 轉 Linux
你係PCCW 或 華為做 ?

點解 router & Firewall 唔轉 pfSense 或 Linux, 這樣完全免費.

引用:
原帖由 abcd5678 於 2020-7-2 06:37 PM 發表

點解 router & Firewall 唔轉 pfSense 或 Linux, 這樣完全免費.
好奇問吓,咁48位網絡交換機應該用咩代替呢?

引用:
原帖由 kormer 於 2020-7-2 06:58 PM 發表

好奇問吓,咁48位網絡交換機應該用咩代替呢?
Silly question.

引用:
原帖由 abcd5678 於 2020-7-2 06:37 PM 發表

只係提議,冇係華為同P仔做過

引用:
原帖由 slk2xx 於 2020-7-3 10:48 AM 發表

只係提議,冇係華為同P仔做過
防火牆有其他品牌選擇,問題不大。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 abcd5678 於 2020-7-3 04:53 AM 發表

Silly question.
C兄你貢早上論壇吹水嘅,住喺外國?

回覆 引用 TOP

PC 粒U 只得美帝的 amd 或 intel, 冇晒美國貨咪機都冇得開, 收工
引用:
原帖由 jackymad 於 2020-6-30 09:24 PM 發表

仲話公司大方向要國產化

回覆 引用 TOP

叫條L 直接成間公司搬返大陸la,為咩事要係香港捱貴租?

回覆 引用 TOP

引用:

仲話公司大方向要國產化
你老世係咪姓陳?

回覆 引用 TOP

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]