• 瀏覽: 69,396
  • 回覆: 147
  • 追帖: 2
master可做外賣

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 kk5032019 於 2020-7-2 09:59 AM 發表

係香港 讀返個 英國top up degree,到英國打工有用嗎 ??
可以接駁到英國當地既 (Master) 碩士 ??
大陰蒂國:「比錢過嚟讀書,有金錢貢獻就一定歡迎。過嚟生活工作,收錢攞福利就係同當地居民爭資源爭飯碗喇!」

回覆 引用 TOP

約克大學

回覆 引用 TOP

樓主,上面好多人根本未去過英國,係英國大學生係好少,如果你讀到top up根本上已經係高人一等,搵工已經好好好容易
我有個朋友英國大學畢業生,出黎已經50k+,重要大把公司爭著請,有信心可以試下!

當地讀都難搵工,你話呢

回覆 引用 TOP

以前大學預科已是人上人

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 棧道 於 2020-7-3 10:19 AM 發表

樓主,上面好多人根本未去過英國,係英國大學生係好少,如果你讀到top up根本上已經係高人一等,搵工已經好好好容易
我有個朋友英國大學畢業生,出黎已經50k+,重要大把公司爭著請,有信心可以試下! ...
平行時空

回覆 引用 TOP

讀佐大學並不代表搵到高尚工作,在英國可能只搵到餐廳工作。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 kk5032019 於 2020-7-2 09:59 AM 發表

係香港 讀返個 英國top up degree,到英國打工有用嗎 ??
可以接駁到英國當地既 (Master) 碩士 ??
Topup 考得好,讀 Master 完全唔係問題,但打工的話,主要睇你英文有多好,英文差少少,就要個勁D Master 去補救,英文 Native 的話,就同鬼仔找工作難度一樣。
小弟在英美澳都打過工,大型國際公司係唔會存在歧視,所以打工一定要做大型國際公司,如果自問入唔到呢類公司,就要有心理準備!

起碼hk做到好工

伒有泛民rubbish
無腦死豬西先睇爛果日報

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 IWC-Rolex 於 2020-7-3 12:16 PM 發表

Topup 考得好,讀 Master 完全唔係問題,但打工的話,主要睇你英文有多好,英文差少少,就要個勁D Master 去補救,英文 Native 的話,就同鬼仔找工作難度一樣。
小弟在英美澳都打過工,大型國際公司係唔會存在歧視,所以打工一定要做大型國際公司,如果自問入唔到呢類公司,就要有心理準備! ...
依類公司打工英文係唔係要勁爆?

引用:
原帖由 James97 於 2020-7-2 07:45 PM 發表

到時你搵到工才算! 當地都有很多本土人找不到工作!

香港人的英文, 應該可以找到當地人不願做的工作
全部高薪工作

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 maymaychu 於 2020-7-3 01:47 PM 發表

點為之勁爆?其實溝通到,聽同講無問題就可以了,有口音但對方明白已經無問題,實際上,聽係要求高過講好多,講係你用自己把口,你可以選你懂同想用既字眼,只要本身口音不重,就過關,但聽的話,對方亦有口音,你聽唔到,唔明就PK,不過聽就有好多學習方法同地方,睇電視劇係其中一個,只要你可以唔睇中英文字幕,聽到英美電視劇講什麼,聽得出唔同地方口音,已經足夠有餘了。

引用:
原帖由 maymaychu 於 2020-7-3 01:47 PM 發表

唔需要,外國唔同香港,注重你既能力,佢地會尊重你英文差,只要做野有個人風格,絕對會受人尊重

回覆 引用 TOP

問咁多有乜用?去到就知道~

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]