• 瀏覽: 68,405
  • 回覆: 147
  • 追帖: 2
報讀嬰國水電修理課程好有用

熱賣及精選
引用:
原帖由 James97 於 2020-7-2 07:45 PM 發表

到時你搵到工才算! 當地都有很多本土人找不到工作!

香港人的英文, 應该可以找到当地人不願做的工作
英文好好的香港人大有人在la
唔通中國人只識講中文咩

香港讀完Top up 就好多入得番 香港Master
不過都要過Ielts 或 Toefl
英文得唔得同Top up 無關係

不過你英文得, 人地英國人無話鍾意曱甴
引你地過去係英國政府陰香港人錢
有錢咪去囉
無錢曱甴廢青 ? 人地批條毛公民身份比你 
比居留權你做厭惡工作就有

回覆 引用 TOP

樓主你只需向住你屋企塊鏡自己問自己以下嘅問題, 你就會醒覺:

- Do you have a UK residency?
- How well do you know about the UK market?
- What do you think of the Brixit issue?
- What makes you think we should hire you?

--------------------------------------------------------
It is not what you have, but how you use it.
Truth may hurt, but lies kill.
我早2年係英國讀完返黎, 我同你講係超難搵工, 就算係餐廳洗碗都唔夠的南亞/黑工搶, 侍應個的情願請東歐人, 寫字樓一定唔會請黃種人, 係嗰邊搵工不如坐係街邊乞食好過 

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 買恒指熊等食翅 於 2020-7-2 08:09 PM 發表

曱甴寫雞腸,只有佢哋自己先明
岩呀 返大陸讀先有前途

你中國邊間大學? 哥在北京大学出身? 英文都不是很好

回覆 引用 TOP

其實冇特別專長去到真係好難搵食 

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 captkkk 於 2020-7-3 03:53 PM 發表

樓主你只需向住你屋企塊鏡自己問自己以下嘅問題, 你就會醒覺:

- Do you have a UK residency?
- How well do you know about the UK market?
- What do you think of the Brixit issue?
- What makes you think we should hire you? ...
「點解要請你!?」  e條問題我永遠唔識答

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 IWC-Rolex 於 2020-7-3 02:12 PM 發表

點為之勁爆?其實溝通到,聽同講無問題就可以了,有口音但對方明白已經無問題,實際上,聽係要求高過講好多,講係你用自己把口,你可以選你懂同想用既字眼,只要本身口音不重,就過關,但聽的話,對方亦有口音,你聽唔到,唔明就PK,不過聽就有好多學習方法同地方,睇電視劇係其中一個,只要你可以唔睇中英文字幕,聽到英美電視劇講什麼,聽得出唔同地方口音,已經足夠有餘了。 ...
絕對認同你既經驗

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 kk5032019 於 2020-7-2 09:59 AM 發表

係香港 讀返個 英國top up degree,到英國打工有用嗎 ??
可以接駁到英國當地既 (Master) 碩士 ??
樓主講呢d , 你話讀褔建大學呀麻,呢度大把人讚你。

回覆 引用 TOP

第一 top up degree 正式來講係有degree 再讀上去。
第二 top up degree 本身係有料到再深造,唔係多就係叻會有人請。
有好多大學畢業港人都係做餐館,但係你英文唔掂都唔會請你。
英國工時比香港更長,更辛苦,生活消費指數更高,最重要不守法嘅判刑好重。如果樓主又係聽人講嗰啲,算把啦你

回覆 引用 TOP

可以居留都有得林。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 kk5032019 於 2020-7-2 09:59 AM 發表

係香港 讀返個 英國top up degree,到英國打工有用嗎 ??
可以接駁到英國當地既 (Master) 碩士 ??

回覆 引用 TOP

英國不嬲好多野雞大學

呢個世界上 有精仔、有懵仔、有叻仔、散仔、賭仔、重有戇居仔

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 棧道 於 2020-7-3 10:19 AM 發表

樓主,上面好多人根本未去過英國,係英國大學生係好少,如果你讀到top up根本上已經係高人一等,揾工已經好好好容易
我有個朋友英國大學畢業生,出黎已經50k+,重要大把公司爭著請,有信心可以試下! ...
想人死都唔係咁㗎

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]