• 瀏覽: 68,635
  • 回覆: 147
  • 追帖: 2
引用:
原帖由 為香港人鼓掌 於 2020-7-3 12:53 AM 發表

當然有用,top up degree 張certificate 係 on campus 頒授架 ; 將來去到英國,再讀碩士,完全無難度~
Top up degree 去申請乜工都好難

熱賣及精選
引用:
原帖由 棧道 於 2020-7-3 10:19 AM 發表

樓主,上面好多人根本未去過英國,係英國大學生係好少,如果你讀到top up根本上已經係高人一等,揾工已經好好好容易
我有個朋友英國大學畢業生,出黎已經50k+,重要大把公司爭著請,有信心可以試下! ...
你似乎未去過!
咩情況下所謂50+再去讀大學,佢哋本身有幾十年經驗,讀返先有競爭力

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 michael 於 2020-7-3 02:52 PM 發表

報讀嬰國水電修理課程好有用
要讀到三級電技工先易找工

回覆 引用 TOP

唔好諗,去

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 kk5032019 於 2020-7-2 09:59 AM 發表

係香港 讀返個 英國top up degree,到英國打工有用嗎 ??
可以接駁到英國當地既 (Master) 碩士 ??
你英文都講唔到,去到只能做 洗碗員

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 simonlam1987 於 2020-7-3 03:21 PM 發表

英文好好的香港人大有人在la
唔通中國人只識講中文咩
好到要接近bbc 水平才有小許工作機會

引用:
原帖由 棧道 於 2020-7-3 10:19 AM 發表

樓主,上面好多人根本未去過英國,係英國大學生係好少,如果你讀到top up根本上已經係高人一等,揾工已經好好好容易
我有個朋友英國大學畢業生,出黎已經50k+,重要大把公司爭著請,有信心可以試下! ...
咪害人啦!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 codly 於 2020-7-3 11:57 PM 發表

Top up degree 去申請乜工都好難
你同果d人講唔會信架,
以前在下做既全做係大公司,
HR見Top up degree通常都reject,
Department老細見Top up degree通常直入垃圾桶,
一係張份申請放去底....

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 買恒指熊等食翅 於 2020-7-2 08:09 PM 發表

曱甴寫雞腸,只有佢哋自己先明
曱甴就算寫中文,好多時我都睇唔明啦!香土就有幾隻呢類曱甴,名就唔開啦,各位師兄心裏有數。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 IWC-Rolex 於 2020-7-3 12:16 PM 發表

Topup 考得好,讀 Master 完全唔係問題,但打工的話,主要睇你英文有多好,英文差少少,就要個勁D Master 去補救,英文 Native 的話,就同鬼仔找工作難度一樣。
小弟在英美澳都打過工,大型國際公司係唔會存在歧視,所以打工一定要做大型國際公司,如果自問入唔到呢類公司,就要有心理準備! ...
Topup 大學通常都係排名比較低既大學
就算英文native 去申請MNC 難道係超大
掉轉唸MNC 請人大把top tier 大學畢業生

回覆 引用 TOP

係英國讀個degree要幾錢

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 kk5032019 於 2020-7-2 09:59 發表

係香港 讀返個 英國top up degree,到英國打工有用嗎 ??
可以接駁到英國當地既 (Master) 碩士 ??
做各類厭恶性行业工人,多空缺。

陈芳华

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 冬寒遇到 於 2020-7-4 03:47 AM 發表

好到要接近bbc 水平才有小許工作機會
正常溝通la
當然唔夠地道就梗

唔識聽講搵唔到好合理

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 James97 於 2020-7-2 11:11 PM 發表

其实英国大学都是英国 賺錢(海外留学生)的大公司, 每年都為大英帝国進贡很多, 可能是十大企業之一 !

大家快来贡獻一下吧!
明買明賣冇乜所謂,大家各取所需!揸住 bno住咗五年,工又揾唔到,錢就洗Q哂,跟手入唔到藉!英國佬話你咬我食呀,又冇講明包入藉!

引用:
原帖由 gordonking 於 2020-7-4 18:19 發表

明買明賣冇乜所謂,大家各取所需!揸住 bno住咗五年,工又揾唔到,錢就洗Q哂,跟手入唔到藉!英國佬話你咬我食呀,又冇講明包入藉!
我也認為英国政府不会是好东西, 要給港人居留權, 有心早就给了, 不用等到今天 , 更不需要5+1年 !

James

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]