• 瀏覽: 237,177
  • 回覆: 18
  • 追帖: 6
而家移民外國門檻低左,似乎車公預言成真

熱賣及精選
引用:
原帖由 IDS 於 2020-7-2 07:16 PM 發表

其實有錢會移民相信不少,身邊朋友都見唔少
移唔移民無所謂
最慘係無錢移民,要留香港但吾想留個d人
無錢移乜鬼民,留港食花生睇好戲算!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 laikingtsoi 於 2020-7-2 07:19 PM 發表

無錢可以去邊
留係香港,睇下各大師傅的預測中唔中

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 炎夏笨拙的天才 於 2020-7-2 07:24 PM 發表

好呀,過去做低等二代公民
高官都好想過去,但而家想去都未必去到,真慘慘豬😭😭

引用:
原帖由 nobody2014 於 2020-7-2 07:26 PM 發表

窮人就係特別多嘢講,唔怕得罪,香港都撈唔惦,移民去食屎咩!不自量力
早幾年我媽睇開個中醫都移民了,醫生唔會好窮掛!

引用:
原帖由 無盡富有樹枝 於 2020-7-2 07:29 PM 發表

移民該唔少,最近講座都超多
如果多人走,可以話多d流動性
工作上都係好事
最好走一半人口,工作競爭又小左,空氣又好,根本香港人口已爆棚

引用:
原帖由 一個中國人! 於 2020-7-2 07:37 PM 發表

一句天網恢恢搞掂曬
等緊呢日到來,睇各大師傅預測應該仲有一段時間

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 evian_lau 於 2020-7-2 09:35 PM 發表

七十一籤 上籤 : 「龍吟溪外水自甘,虎笑崗中去複還;境傑風雲能際會,地靈潮障兩相參」。解曰:「萬事亨通」。

九十二籤  : 「人生何在逞英豪,天理人情只要公;天眼恢恢疏不漏,定然作福福來縱/從」。 ...
記得youtube睇過有人解過車公簽,話今年好多人走,同大陸人唔會再有興趣來香港,好定壞事真係睇你企係乜角度睇。

引用:
原帖由 eddiepsp 於 2020-7-2 11:14 PM 發表

共慘黨病毒成功散播全世界!移去邊都死!
地球很危險,有錢可以移去火星🙈🙈

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Herodanny 於 2020-7-6 08:31 PM 發表

見太多呢啲人,得個講字,講足4年😂
同辭職一樣😁😁,真係做的反而唔會講

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 cheesinyan 於 2020-7-6 09:03 PM 發表

普通人冇錢咪留番喺度過普通日子,
死曱甴就死撚咗佢唔好獻世!!!
個個走哂,班既得利益者仲有邊個會交租供養佢地??

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 油站自我的工人 於 2020-7-6 07:54 PM 發表

呀!咁賣咗未呀?乜浸係江底,見唔到都可以賣?
大陸人咁有錢,水災洗乜叫人捐錢!
叫村委派錢啦!
大陸邊有水災,祖國咁富強使乜我地香港班窮撚捐錢,人地都話係謠言😁😁

引用:
原帖由 鐵板神算 於 2020-7-6 11:54 PM 發表

中國14億人大把人等住落黎
仲落黎豆腐潤香港捱?當然留中國好,福利好,地方又大咁多

引用:
原帖由 公司藍色流彈 於 2020-7-6 03:29 PM 發表

窮人冇得走。。
咁咪留低見證大時代,香港經濟之後似乎真會係有好大的轉變,我睇幾位cf對香港一兩年的經濟占卜都95%一樣,之後經濟就唔再依賴地產金融自由行,香港製造的工業,市集手作人更興旺

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 lyretail1969 於 2020-7-8 04:42 PM 發表

D人移左民,大6放多一倍五毛落黎,香港人口會冇甘密?
兩三個師傅都不約而同占卜到一兩年後的香港唔再吸引到大量大陸人來,留低的會有更多空間追夢,將來香港變成似台灣果種慢活,如果係真都唔差

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]