• 瀏覽: 3,683
  • 回覆: 20
  • 追帖: 3
最近訓覺時腰骨痛,現時張床褥訓左好幾年,d朋友話可能床褥太舊,睇左醫生及照左都無事,最近睇左HKxx MALL有x馬牌床褥都好低,見議買d硬身,大家有咩介紹?

thanks

引用:
原帖由 wong_wai0803 於 2020-7-2 10:24 PM 發表

最近訓覺時腰骨痛,現時張床褥訓左好幾年,d朋友話可能床褥太舊,睇左醫生及照左都無事,最近睇左HKxx MALL有x馬牌床褥都好低,見議買d硬身,大家有咩介紹?

thanks ...
水牛牌係 OK 抵用,亦都幾好瞓..........利申 : 瞓左 10 幾年水牛牌硬褥都仲幾好

回覆 引用 TOP

我廿年前就瞓成皮野咩獨立彈簧床褥, 結果3年左右就坐骨神經痛
睇跌打/ 物野治療/ 脊醫用左無十皮都8皮

後未改瞓椰棕先好返好多
硬係硬, 又唔好瞓
有時去旅行瞓酒店個d軟身床褥係好舒服, 但瞓多兩日又會腰骨痛

回覆 引用 TOP

奧美斯

椰棕硬床墊放底。上面sinomax

引用:
原帖由 fat6 於 2020-7-3 01:05 PM 發表

未試過呢種組合, 效果好唔好
同埋張床咪好Q高

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 fat6 於 2020-7-3 01:05 PM 發表

好係好辦法,可以試試

回覆 引用 TOP

總厚度約四五寸。之前用金x夢(約4千多,唔記得型號)唔啱我,太軟仲要10吋,用左唔夠半年out

回覆 引用 TOP

sinomax 副線 neo sleep 唔錯,呢幾年我扔左三張床,有獨立袋裝,有金美夢,有雅蘭,全部啲彈弓都唔掂,腰都痛埋,最後試買neo sleep, ,,老婆開頭都話驚軟,但瞓落冇乍型,夠托

深喉1號係水門事件的情報員,2號係繼承人,唔好諗衰嘢

回覆 引用 TOP

床褥上面墊塊床板得唔得

回覆 引用 TOP

咩名牌什麼健脊床褥都係呃人,買張3~4寸椰棕床褥,包你瞓一年半載背部痛症會舒緩,但有一樣冬天使用問題,就係椰棕因硬唔保暖,你要鋪張棉床墊做底,否則瞓好耐都唔暖 ! 同埋要習慣一段時間瞓硬褥,瞓慣咗會好舒服,夏天背脊會冇咁熱,冇咁易出汗 !

引用:
原帖由 豬肉仔. 於 2020-7-7 02:23 PM 發表

咩名牌什麼健脊床褥都係呃人,買張3~4寸椰棕床褥,包你瞓一年半載背部痛症會舒緩,但有一樣冬天使用問題,就係椰棕因硬唔保暖,你要鋪張棉床墊做底,否則瞓好耐都唔暖 ! 同埋要習慣一段時間瞓硬褥,瞓慣咗會好舒服,夏天背脊會冇咁熱,冇咁易出汗 ! ...
唔係人人得,
咪拍心口推呀,
有人瞓幾日已頂唔住睇大夫,
大夫advise以後咪用。
床肉好個人,
所以推介真系小心。

引用:
原帖由 opclk99 於 2020-7-7 04:30 PM 發表

唔係人人得,
咪拍心口推呀,
有人瞓幾日已頂唔住睇大夫,
大夫advise以後咪用。
床肉好個人,
所以推介真系小心。
呢樣真, 不過~ 硬一定好過軟, 女人通常都咁話

引用:
原帖由 ggggkin 於 2020-7-7 05:42 PM 發表

呢樣真, 不過~ 硬一定好過軟, 女人通常都咁話
非常同意。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 wong_wai0803 於 2020-7-2 10:24 PM 發表

thanks ...
我係hk電x買左另一款台灣牌子,五寸厚的, 勁正,唔多貴

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]