• 瀏覽: 3,048
  • 回覆: 17
  • 追帖: 1
渣左5年,始終有感情

sure win!
精選汽車
有D,有時會想起。不過香港太細揸車真的好無聊,去邊都難泊位,喺大陸揸可以去好多地方玩,現在直接叫Uber都幾方便

引用:
原帖由 me77em 於 2020-7-3 06:51 發表

有D,有時會想起。不過香港太細揸車真的好無聊,去邊都難泊位,喺大陸揸可以去好多地方玩,現在直接叫Uber都幾方便
泊位真係煩d

sure win!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 joecccc 於 2020-7-3 12:45 AM 發表

渣左5年,始終有感情
我差不多每次都有這個感覺。  很多時候我keep車比你還要長, 一般7年左右(或以上)。  每部車和我/我一家有很多經歷, 伴著我和我家人成長。  所以都會和它合影幾張相才送它走。

不過, 每次都是因爲已經購入新車才換舊車, 所以儘管不捨得舊車, 新車到手通常使我感到非常興奮, 往往很快就蓋過換走舊車依依不捨的感覺。

回覆 引用 TOP

冇唔捨得,重好開心,因為有新車揸

剩係交車果一日唔捨得囉

回覆 引用 TOP

會噶,時不時都會想起,畢竟架車都有跟咗我4年時間了

回覆 引用 TOP

我冇,但係我老婆有!佢話做乜要賣咗佢啫,仲幾好呀!但係一轉新車唔夠一個月,佢就係會話...呢架車又幾好喎!🤣🤣

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 me77em 於 2020-7-3 06:51 AM 發表

有錢,直接泊街

有人自己送上門被KO,CASE 已 CLOSE 心情超舒暢 XD

後記:
總有D輸家唔忿氣不停引你去同佢嘈,再不停兜圈搵漏洞造文章
所以當等到有人送上門被KO之後,要做既就係收工等佢飲恨一世
引用:
原帖由 gerson161 於 2020-7-3 10:54 AM 發表

冇唔捨得,重好開心,因為有新車揸
x2

"We lied, we cheated, we stole.”- Mike Pompeo  (April 15, 2019)

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 KAZ327 於 2020-7-3 01:52 PM 發表

有錢,直接泊街
無錢,所以次次都泊停車場

"We lied, we cheated, we stole.”- Mike Pompeo  (April 15, 2019)

回覆 引用 TOP

我唔想,我好開心,因為有一部新車

回覆 引用 TOP

視乎架車戰績,鑊氣車無感覺。
好車唔拾得。
所以,後來買架好車,揸到劏。

回覆 引用 TOP

香港地有錢有時間先keep 到車,無得唔捨得

曾經擁有已經好好

回覆 引用 TOP

梗係會啦

無非想放下妳