• 瀏覽: 690
  • 回覆: 20
今日(3/7)我用2帳號以11種不同岩石系精靈挑戰鳳王5星團體戰頭目,冇天氣攻擊加成下剩0秒KO挑戰成功!💪💪💪

影片:
https://youtu.be/u972Nb5Wse0
鳳王技能: 鋼翼,大字爆炎

陣容:
大主帳: 戰槌龍,代拉基翁,班吉拉,土地雲,始祖大鳥,化石翼龍

細主帳: 戰槌龍,超甲狂犀,龐岩怪,阿羅拉隆隆岩, 隆隆岩,波士可多拉

鳳王防禦值高達244但牠被岩石技能雙剋,用岩石技能攻擊鳳王是基本攻擊值的256%!所以我用2帳號以11種不同岩石系精靈挑戰也可僅僅挑戰成功。👍

多種精靈挑戰難度是要有咁多種精靈都適合攻打頭目之餘,精靈攻擊力亦要夠強,技能最好跟足pokebattler建議,耐打程度亦要夠高。第一次用2帳號以多達11種不同精靈在冇天氣攻擊加成下挑戰鳳王5星團體戰頭目就能夠挑戰成功而冇出錯我好滿意!👍

我是根據pokebattler分析結果來製訂策略,網址是
https://www.pokebattler.com/raids
各位Game友可參考一下 。👍
進入香討影片區

回覆 引用 TOP

無得彈!

回覆 引用 TOP

打贏日光束先有難度!

引用:
原帖由 冇落調味太清淡 於 2020-7-3 01:13 PM 發表

打贏日光束先有難度!
Pvp玩到幾多分?

引用:
原帖由 brad0727 於 2020-7-3 18:58 發表

Pvp玩到幾多分?
求求其其整隊野上到R7算啦,
仲要搏老命同你打到十咩

引用:
原帖由 brad0727 於 2020-7-3 06:58 PM 發表

Pvp玩到幾多分?
2300徘徊

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 冇落調味太清淡 於 2020-7-3 08:18 PM 發表

求求其其整隊野上到R7算啦,
仲要搏老命同你打到十咩
大師級竟然唔(識)打pvp,喺我印象中你對屬性好似好熟架喎

引用:
原帖由 brad0727 於 2020-7-3 21:02 發表

識做同想唔想做係兩回事

引用:
原帖由 brad0727 於 2020-7-3 09:02 PM 發表

每樣嘢都係取捨,有咁就冇咁,各有各玩法!

引用:
原帖由 冇落調味太清淡 於 2020-7-3 09:10 PM 發表

識做同想唔想做係兩回事
想做同做唔做到係兩回事😅

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 風流盲俠花滿樓 於 2020-7-3 09:13 PM 發表

每樣嘢都係取捨,有咁就冇咁,各有各玩法!
當然各有各玩法,不過每個男人係有與生俱來好勝心,打機都係想嬴,唔通睇住d iv100當飯食?

樓主雖然Kai Kai 地,不過佢咩都玩,2300分已經好好

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 brad0727 於 2020-7-3 09:19 PM 發表

當然各有各玩法,不過每個男人係有與生俱來好勝心,打機都係想嬴,唔通睇住d iv100當飯食?
唔係咁計,正所謂天外有天人外有人,爭第一係好辛苦!以你能力好多嘢可以做到,但係有啲人已經唔計較人哋話佢做到定做唔到,每個人到咗唔同時間都有唔同心態,有人形容話係回塘!而你所講亦可能係想激起某人更上一層樓,但係都係嗰句,人各有志!到最後都係去返嗰句,上善若水, be water!

回覆 引用 TOP

叻,係應該話俾人聽,但真正嘅叻,係人哋話俾你聽!以為自己杯水滿咗就好叻,其實就停咗喺度!

每個人都應該係搵自己想搵嘅嘢!

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]