• 瀏覽: 7,040
  • 回覆: 13
我男朋友依排D濕疹又惡化, 都唔知做乜, R到損哂流血, 仲惡化到身都有, 平時都係手腳多D… 

流哂血不如去睇下醫生好喎, 平時要戒口啊

有D人話有, 有D話冇, 其實好睇個人體質D濕疹係點形成, 但食益生菌就應該都冇壞既

我c6有食,以前一忙小小佢就好易生返濕疹&成q日肚痛
後尾叫佢日日食治敏原戈隻益生菌
依年又冇乜聽佢講有事

引用:
原帖由 TY_jack 於 2020-7-4 08:40 PM 發表
流哂血不如去睇下醫生好喎, 平時要戒口啊
已經長期睇哂中醫西藥, 咩藥同藥膏都試哂, 一時又有返黎, 一時又突然好嚴重…
牛 海鮮 奶 都介哂 好多野都已經冇食, 同埋我發現, 佢痾便便係好臭好臭, 但佢成日痾都咁…

引用:
原帖由 theresalovee 於 2020-7-3 05:08 PM 發表
我男朋友依排D濕疹又惡化, 都唔知做乜, R到損哂流血, 仲惡化到身都有, 平時都係手腳多D… 
「傷筋動骨一百日」為妳男朋友健康着想,我建議你們最少一百日不行房,他也不可以自行解決,原理是「正氣內存,邪不可干」。信不信由你,其實唔單止濕疹,患上好多大病後都要禁慾,這是被很多人忽視的,以至病情惡化。

引用:
原帖由 theresalovee 於 2020-7-6 06:22 PM 發表

已經長期睇哂中醫西藥, 咩藥同藥膏都試哂, 一時又有返黎, 一時又突然好嚴重…
牛 海鮮 奶 都介哂 好多野都已經冇食, 同埋我發現, 佢痾便便係好臭好臭, 但佢成日痾都咁… ...
咁你叫佢試下啦, 應該腸臟好唔健康先會咁, 咁就算食益生菌都一定唔會一時三刻好, 要慢慢舒緩返D腸道

我自己產後爆濕疹
我老公都係係濕疹左十年
我自己經朋友介紹上左個養生療程
完左到依家都有2年多無再發過

你想知多啲可以再比資料你

我近來濕診都頗嚴重
有試過吃益生菌
覺得效果不明顯
這幾天晚上喝退濕茶
午間吃中醫師提供的藥
晚上有拔罐
在無搽西藥成份的軟膏情況下
有些好轉
當然還要戒口盡量吃清些
這是必須的
因體質是敏感性的

我打算過幾天買地中海海泥
海棉
天然橄欖油肥皂
都是剛剛看見discuss.com推薦
看看會否再好些

我條頸都起濕疹

引用:
原帖由 essanna 於 2020-7-5 05:46 PM 發表
我c6有食,以前一忙小小佢就好易生返濕疹&成q日肚痛
後尾叫佢日日食治敏原戈隻益生菌
依年又冇乜聽佢講有事
我老公又係成日都搞肚肚痾, 我都有叫佢試下益生菌佢又唔聽, 你依隻邊到有? 食幾耐work ?

引用:
原帖由 yunyiyi 於 2020-8-21 02:01 AM 發表

我老公又係成日都搞肚肚痾, 我都有叫佢試下益生菌佢又唔聽, 你依隻邊到有? 食幾耐work ?
萬0有~紅色盒的~ 食左1個半月左右就見效啦

問過醫生,佢話唔需要特別食

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]