• 瀏覽: 4,005
  • 回覆: 22
好多人恨楂跑車、豪華車,今次講下幾部低調車,睇下大家有無意見。

1. Audi A6
呢部車外型算斯文靚仔,但實在唔起眼。今代Audi刻意加返D菱角落去,Sport左少少,上代圓圓潤潤更低調。
雖則低調,55型配V6 Turbo Mild Hybrid, 340匹 0-100 5.6s,直線識飛咁~

上代A6,最高配310匹的V6 Turbo~

2. Benz GLE
Benz產品中揀呢部出黎,主要係上代M Class純家用得好緊要,完全唔Sporty。現款車廠推佢個4Matic幾勁,科技感幾強都覺佢格外低調。當然450配的直6 Turbo Mild Hybrid輸出362匹 0-100 5.7s,都係識飛~

3. VW Touareg
牌子已說明一切,無高調可言。Touareg由一代起已同Q7 / Cayenne / Urns有血緣關係,屬高級別產品。同A6一樣配V6 Turbo Mild Hybrid, 340匹,4Motion,0-100 5.9s

4. Volvo V90
歷來Volvo品牌就已經等於低調,不過16年開始變革,年青化好多。比V90更低調的係上代S80,正常行政車樣,最高配直六 Turbo,輸出300匹。90系列有320匹的2.0直四Turbo+Supercharge,同追加Plug-in Hybrid的400匹,0-100 5秒內完成.

上代S80

呢幾部車高匹數得來唔使配物Line乜Line,口味成熟。呢篇野純即興寫,相片全部借用外國網站,有錯漏請指教。講住咁多先~

精選汽車
VW 平民車

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 mightykoala 於 2020-7-3 08:00 PM 發表

好多人恨楂跑車、豪華車,今次講下幾部低調車,睇下大家有無意見。

1. Audi A6
呢部車外型算斯文靚仔,但實在唔起眼。今代Audi刻意加返D菱角落去,Sport左少少,上代圓圓潤潤更低調。
雖則低調,55型配V6 Turbo Mild Hybrid, 340匹 0-100 5.6s,直線識飛咁~
https://www.audi.com.hk/content/dam/nemo/mo ...
我堅持揸手波車款,夠低調嗎!

款低… 可靠性亦低!
高調維修費………………

引用:
原帖由 josechong@@ 於 2020-7-4 10:05 AM 發表

我堅持揸手波車款,夠低調嗎!
手波宜家唔係低調,係印度虎甘少見啦~

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 fto94 於 2020-7-4 11:49 AM 發表

款低… 可靠性亦低!
高調維修費………………
Benz同 Volvo 可靠性唔算特別低吧?

引用:
原帖由 mightykoala 於 2020-7-4 04:40 PM 發表

呢兩款當然可靠啦!
由其老B..失手只是人嘅問題多……
由其落喺假人蝦易飯民手上…🤣

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 mightykoala 於 2020-7-4 04:40 PM 發表

我見佢頭號A6嘛……跟住冇睇其他!😅

引用:
原帖由 fto94 於 2020-7-4 04:50 PM 發表

我見佢頭號A6嘛……跟住冇睇其他!😅
A6確係No.1低調選,呢款一直都無興趣;不過今代副偈係堅,大匹得來相對無咁大食~

引用:
原帖由 mightykoala 於 2020-7-4 04:56 PM 發表

A6確係No.1低調選,呢款一直都無興趣;不過今代副偈係堅,大匹得來相對無咁大食~
HKA6以往佔有率可靠口碑弱… 車款質的確有台形!!

回覆 引用 TOP

同事架A6 唔夠8年,不斷著燈,整左幾皮又壞
諗過先好買

引用:
原帖由 小貓貓子 於 2020-7-4 10:53 PM 發表

同事架A6 唔夠8年,不斷著燈,整左幾皮又壞
諗過先好買
都有朋友早好幾年的A6同A5,整得多到無心機賣左,可能某些年份係特別差啲。

回覆 引用 TOP

在大陸,跟豐田佳美有9成似的黑色富士力獅夠低調了吧😏

回覆 引用 TOP

的士先低調
一係貨 van

回覆 引用 TOP

奧迪A6我是真的看中了。

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]