• 瀏覽: 2,889
  • 回覆: 16
https://youtu.be/ANILxrGKj5g

係開季之前,讓大家回顧一下歷代車神
睇到最後,大家會知道車中之神(按得分計)將有可能在今季之後易手

PS. 巴叔好慘進入香討影片區

Thanks for share

引用:
原帖由 leungjeffrey 於 2020-7-22 09:57 PM 發表

Thanks for share
多謝支持

回覆 引用 TOP

好奇怪,香港好多人聽過舒密加,包括一啲唔太留意體育嘅女士。

但好少人聽過咸美頓,包括一啲成日留意體育但唔睇賽車嘅男士。

咸美頓上次嚟香港,完全冇人報道,雖然佢可能私人性質路經,但話曬係當今體育界頭幾名最高薪嘅頂級運動員,嚟香港變左路人甲。

引用:
原帖由 一人行 於 2020-7-28 08:44 AM 發表

咸美頓上次嚟香港,完全冇人報道,雖然佢可能私人性質路經,但話曬係當今體育界頭幾名最高薪嘅頂級運動員,嚟香港變左路人甲。 ...
因為舒密加深入香港市民心,老中青都聽過。至於另一個,就真系唔知點解好少聽,可能因為佢成名嗰時電視已經係其中一個選擇。同前者唔同,前者嗰時個個都睇電視。

如果我理解錯,請師兄更正

引用:
原帖由 Goalgoalabc 於 2020-7-4 09:16 AM 發表

https://youtu.be/ANILxrGKj5g

係開季之前,讓大家回顧一下歷代車神
睇到最後,大家會知道車中之神(按得分計)將有可能在今季之後易手

PS. 巴叔好慘
多謝分享

回覆 引用 TOP

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 Maitinana 於 2020-7-29 12:11 AM 發表

因為舒密加深入香港市民心,老中青都聽過。至於另一個,就真系唔知點解好少聽,可能因為佢成名嗰時電視已經係其中一個選擇。同前者唔同,前者嗰時個個都睇電視。

如果我理解錯,請師兄更正 ...
係咪以前tvb新聞時段會講下賽車結果,而家一來少左人睇電視,二來tvb亦都唔再報道賽車消息?我好耐冇睇電視嘅體育新聞,唔肯定。

引用:
原帖由 一人行 於 2020-7-29 12:31 AM 發表

係咪以前tvb新聞時段會講下賽車結果,而家一來少左人睇電視,二來tvb亦都唔再報道賽車消息?我好耐冇睇電視嘅體育新聞,唔肯定。
Tvb仲有體育新聞報導,只係少左人睇電視係真。家陣連老人家都用電話睇新聞 app, 用my tv super煲劇。

生活模式唔同左。大家唔再局限於一部電視機,自從有智能電話後 ,人人都選擇自己想知/鐘意嘅,認知唔再係一體化咁。

引用:
原帖由 Maitinana 於 2020-7-29 12:40 AM 發表

Tvb仲有體育新聞報導,只係少左人睇電視係真。家陣連老人家都用電話睇新聞 app, 用my tv super煲劇。

生活模式唔同左。大家唔再局限於一部電視機,自從有智能電話後 ,人人都選擇自己想知/鐘意嘅,認知唔再係一體化咁。 ...
同意師兄講嘅認知唔再一體化。

智能電話流行後,香港人接收資訊多左,但接收範圍反而窄左,只會留意自己有興趣嘅資訊。自己有興趣嘅範疇知得多過以前,但冇興趣嘅範疇知道嘅反而比以前少左。

好似我都好留意體育,但只會留意我有興趣嘅項目,以前留意體育要睇tvb新聞,甚或體育世界,成個時段睇晒,反而知嘅野仲廣泛,只係冇而家知得咁深入。

引用:
原帖由 一人行 於 2020-7-29 12:47 AM 發表

同意師兄講嘅認知唔再一體化。

智能電話流行後,香港人接收資訊多左,但接收範圍反而窄左,只會留意自己有興趣嘅資訊。自己有興趣嘅範疇知得多過以前,但冇興趣嘅範疇知道嘅反而比以前少左。

好似我都好留意體育,但只會留意我有興趣嘅項目,以前留意體育要睇tvb新聞,甚或體育世界,成個時段睇晒,反而知嘅野仲廣泛,只係冇而家知得咁深入。 ...
師兄分析得有道理.其實廣泛認識,係可以每件事都知d.但真係知d咁.只會喺初階.
而深入認知,係進階/高階.👈呢個模式可促進社會發展😁

btw,我係師妹

引用:
原帖由 Maitinana 於 2020-7-29 01:33 AM 發表

師兄分析得有道理.其實廣泛認識,係可以每件事都知d.但真係知d咁.只會喺初階.
而深入認知,係進階/高階.👈呢個模式可促進社會發展😁

btw,我係師妹 ...
噢!原來係師姐,因為賽車版我直覺係師兄,是否又係我先入為主呢?

引用:
原帖由 一人行 於 2020-7-29 01:43 AM 發表

噢!原來係師姐,因為賽車版我直覺係師兄,是否又係我先入為主呢?
有錯覺都唔奇我成日比人嗌做師兄

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 一人行 於 2020-7-28 08:44 AM 發表

咸美頓上次嚟香港,完全冇人報道,雖然佢可能私人性質路經,但話曬係當今體育界頭幾名最高薪嘅頂級運動員,嚟香港變左路人甲。 ...
就算唔分男士女士, 咸美頓在歐洲地區的支持率都比Bot稍低, 原因就唔講咁'白'啦

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]