• 瀏覽: 26,771
  • 回覆: 103
  • 追帖: 3
本主題由 呆頭鳥 於 2020-7-6 05:15 PM 移動
等個健康碼等咗兩個月都未推出,唔想再無了期等落去,打算呢一兩個星期過澳門隔離,知唔知酒店大約收幾錢?
可以分享下過程嗎

利申:香港居民

$5600住14日,包3餐,酒店方面冇得比你選擇,政府指派

引用:
原帖由 abcd5566 於 2020-7-6 05:02 PM 發表

等個健康碼等咗兩個月都未推出,唔想再無了期等落去,打算呢一兩個星期過澳門隔離,知唔知酒店大約收幾錢?
可以分享下過程嗎

利申:香港居民 ...
我琴晚喺香港過澳門,依家喺皇庭海景隔離緊

引用:
原帖由 借宿一宵 於 2020-7-6 05:40 PM 發表

$5600住14日,包3餐,酒店方面冇得比你選擇,政府指派
係唔係分派到住喜來登都係$5600?

引用:
原帖由 abcd5566 於 2020-7-6 05:42 PM 發表

係唔係分派到住喜來登都係$5600?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 借宿一宵 於 2020-7-6 05:41 PM 發表

我琴晚喺香港過澳門,依家喺皇庭海景隔離緊
嗰3餐有冇得揀食乜?

引用:
原帖由 abcd5566 於 2020-7-6 05:46 PM 發表

嗰3餐有冇得揀食乜?
早餐係指定,午餐同晚餐都有3選1,中午會有餐單出,到晚餐會收返張紙

引用:
原帖由 借宿一宵 於 2020-7-6 05:58 PM 發表

早餐係指定,午餐同晚餐都有3選1,中午會有餐單出,到晚餐會收返張紙
隔離第14天早上可以出酒店?
另外想問係咪隔離完第二日離開澳門返香港可以免14日隔離?

引用:
原帖由 abcd5566 於 2020-7-7 05:20 PM 發表

依家未知第14日幾多點放監,問左衞生局,話到時先通知,另外放左疫監仲要唔要返香港再坐,呢樣我就唔清楚喇

引用:
原帖由 借宿一宵 於 2020-7-7 07:02 PM 發表

依家未知第14日幾多點放監,問左衞生局,話到時先通知,另外放左疫監仲要唔要返香港再坐,呢樣我就唔清楚喇
Thanks

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 abcd5566 於 2020-7-7 05:20 PM 發表

港澳健康碼好似仲未互通,返港14日家居隔離應該都走唔甩!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 借宿一宵 於 2020-7-7 07:02 PM 發表

任何情況,返香港都要隔離14

回覆 引用 TOP

請問澳門居民隔離係咪都要俾錢?

有澳門身份證,酒店隔離費用全免
如有錯請指正

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 lucklucky 於 2020-7-7 11:16 PM 發表

請問澳門居民隔離係咪都要俾錢?
我澳門朋友個仔早前由英國返嚟,酒店隔離14日費用全免,不過現在政策唔知有冇改變!

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]