• 瀏覽: 9,673
  • 回覆: 177
我個人希望判8年以上,最好10年,但我覺得最後只會判2年左右

投票項目 ( 單選 , 截止時間為 2020-7-31 12:04 AM ) 參與人數 488

1. 遇到黃絲法官輕判6個月以下刑期或直接判社會服務令

21 (4.30%)

2. N封求情信及稱讚被告品行良好只係一時衝動,輕判1年以下

10 (2.05%)

3. N封求情信影響下只判監2年

7 (1.43%)

4. 正常情況判監3~5年

22 (4.51%)

5. 殺一儆百,重判8年以上

428 (87.70%)

有鬚就係老豆

回覆 引用 TOP

何時回歸

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 港幣四十萬 於 2020-7-7 12:11 AM 發表

我個人希望判8年以上,最好10年,但我覺得最後只會判2年左右
如果發生在美國,應該判30年,又或者當場被美國警搶合法開搶殺死,所以我建議香港警察應該跟國際標準,香港警察太斯文忍耐了,對付暴徒一定要按國際標準執法,跟新加坡都路錯

支持香港警察及港區國安法 , 全力打擊港獨黑暴 !
元朗區香港原居民
電單車嗰個,喺美國一早變咗蜜蜂巢 ,喺香港仲有機會出庭

最多一年,睇下岳字男就如啦,嚴重襲警,判一年都冇

與鳳凰同飛,必是俊鳥;與虎狼同行,必是猛獸!
你能走多遠,看你與誰同行!

回覆 引用 TOP

廚師黎啫,呃我唔到既

引用:
原帖由 流西水股 於 2020-7-7 07:33 AM 發表

廚師黎啫,呃我唔到既
其實可轉另一公司做工程師,
只係衰罷工啫,邊使轉炒餸?

方知卻原來,
不必盼蓬萊,
已是埋藏心內,
蓬萊就是愛.
引用:
原帖由 青瓜俠 於 2020-7-7 08:39 AM 發表

黑暴攪亂香港,令經濟差,冇生意,邊有公司在呢個時期再請人??
黃人真係攬炒,暴動和罷工先玩死自己..

隔離戴FULL GEAR既是否鬼..
派裝備那位是否係鬼...
派八達通,禮卷那個人是否又係鬼..
TELEGRAM內又有多少係鬼..
朋友被捉,會唔會篤灰,
戴口罩可能係鬼..唔戴又怕被人起底..
30 to 40 years.

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 青瓜俠 於 2020-7-7 08:39 AM 發表

可能比人封殺

應該十碌起跳

回覆 引用 TOP

扣埋d假期, 20個月左右.

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 港幣四十萬 於 2020-7-7 12:11 AM 發表

https://i2.have8.tv/news/202007/ ... 81172_w428_h288.png
無乜可能,睇番上次做旅行社果個,自首認罪,個官盡量幫助,都要坐四十幾個月啦,事後個官攪到無得審理同類案件添,就知用刀傷人既嚴重性,何況條友明顯並非誤傷警員,肯定判得極重。

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]