• 瀏覽: 1,904
  • 回覆: 6
問過 cathay and BA, 不管你拿 BNO 定特區現在持單程機票去英國都可以上機

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
單程機票一向都冇問題

來回機票不等於你一定會回程

引用:
原帖由 vladimirweiss10 於 2020-7-8 03:12 PM 發表

單程機票一向都冇問題

來回機票不等於你一定會回程
你試過買單程機票或沒有續程機票去英國未?????

萬一你落機後,通過邊檢時,被移民局官員要求出示回程或續程機票,船票,車票或火車票而你未能出示時,你知唔知會被嚴格盤問,翻開你行李箱,拍照,打指模,甚至乎被拒入境!

除非你持有學生,工作,依親,投資等等的在原居地而獲發的有效簽證,

否則利用vistor嘅visa free而沒有回程機票企圖進入英國,暫時都是處於妄想階段!!!!

引用:
原帖由 大大大丙 於 2020-7-11 01:23 AM 發表

萬一你落機後,通過邊檢時,被移民局官員要求出示回程或續程機票,船票,車票或火車票而你未能出示時,你知唔知會被嚴格盤問,翻開你行李箱,拍照,打指模,甚至乎被拒入境!

除非你持有學生,工作,依親,投資等等的在原居地而獲發的有效簽證,

否則利用vistor嘅visa free而沒有回程機票企圖進入英國,暫時都是處於妄想階段!!! ...
唔係內政部已知會關員,由7月1日起,特別處理香港人入境咩?

走的終須走,莫等待!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 大大大丙 於 2020-7-11 01:23 AM 發表

否則利用vistor嘅visa free而沒有回程機票企圖進入英國,暫時都是處於妄想階段!!! ...
去到話我被政治迫害 咁就可以留低

引用:
原帖由 Bunryuu 於 2020-7-18 07:29 AM 發表

去到話我被政治迫害 咁就可以留低
係咪好似加拿大,審問搜證搞幾年?其間,有難民生活費拎?

所有留言,只代表個人意見,並非攻擊讀者。

回覆 引用 TOP

去泰國玩完,先再去英國囉!

回覆 引用 TOP

主題標籤 #機票
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]