• 瀏覽: 37,709
  • 回覆: 222
  • 追帖: 4
https://www.hk01.com/%E5%8D%B3%E6%99%82%E5%A8%9B%E6%A8%82/494712/%E5%B0%88%E8%A8%AA-%E9%99%B3%E6%BD%94%E7%8E%B2%E7%82%BAtvb%E6%8D%B1%E5%A3%9E%E8%BA%AB%E5%AD%90-%E9%A8%B7%E5%83%B9%E5%B9%B3%E6%97%A5%E6%97%A5%E6%9C%89%E5%B7%A5%E9%96%8B-%E7%9B%A3%E8%A3%BD%E5%94%94%E5%90%8C%E4%BD%A0%E5%AE%A2%E6%B0%A3

唔需要同TVB講感情

「啲人成日呻老闆刻薄,刻薄得過我以前?我做幕前都可以畀28元(一小時),佢真係做得出,十集嘅節目,我去越南拍,嗰時我係新人,無任何bargain power,當下就算知道28元係有啲痴線,但都無得揀亦都無辦法。但我會記住呢件事,同自己講如果要有選擇的話,就要增加自己價值。同呢間公司係唔需要講任何感情,你有利益的話,開佢萬二元一小時佢都會照比。」對於老友林師傑早前自揭TVB的續約價只得萬二元,陳潔玲絕不感到驚訝。

外景通告負責擔遮

讀完藝員班後,陳潔玲簽的是全職藝員約,但她說的「價值」並沒有提高很多,反觀因為新人關係,騷價較便宜,所以日日有工開。「我嗰時係廉價勞工,兒童節目、旅遊節目、閒角都有得做,係真係唔怕無得做,每個月仲有兩、三萬收入,但捱到身體好差。」捱的同時,陳潔玲也當作是累積經驗、學多啲,基本上逢job必接,但亦有say no時:「強姦戲呢啲會避,同埋有期成日去迪士尼拍嘢,我係實習,導演、監製唔會客氣,一定係call最早收最遲,次次都係去曝曬,有次我仲要幫埋artist擔遮,呢啲都係會令你更加發憤。」5年合約,辛酸多於快樂,眼看身邊不少朋友開始做 KOL ,無論收入抑或自由度都對陳潔玲非常吸引,所以捱到合約期滿後,決心離巢。

熱賣及精選
呢條小人呢排日日博見報
我勸now同cable用呢d人前唸清楚,有咩得失呢位大姐下個到你地
條8婆反蒙面法時侮辱伊斯蘭教已知佢係小人

典型深黃發黑反中國撐暴人士尿性
呢條賤人缺德程度拍得住當年黃日華同夏雨

全職做家禽咪唔使捱lor

你老味新人(仲要係演藝界)有三萬一個月仲想點?大把人簽約後開工不足

仲有,各行各業邊個新人未俾老屎忽蝦過,好多藝人做新仔時都俾姐仔蝦過,人地有幾個好似佢咁做咗幾年咁短係度嘈嘈閉一受訪就唱.咁唔愿意可以推job架
番屋企食屎la廢物

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 tamama衝擊波 於 2020-7-8 06:14 PM 發表

呢條小人呢排日日博見報
見報都唔識她

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 tamama衝擊波 於 2020-7-8 06:23 PM 發表

典型深黃發黑反中國撐暴人士尿性
呢條賤人缺德程度拍得住當年黃日華同夏雨

全職做家禽咪唔使捱lor
佢深黃?

阿姐,你只值咁多。

引用:
原帖由 復活高貝利 於 2020-7-8 06:51 PM 發表

佢深黃?
你上佢IG睇過咪知LOR,限時動態仲激添AR
擺明撐暴撐私了撐裝修反中國仇華嗰類,IG story播埋願xx歸xx

工是自己揀,28蚊都殺為乜先?咪又係博紅,紅唔起又話28蚊奀。

回覆 引用 TOP

支持陳潔玲爆多啲TVB衰嘢 , 摑無綫同藍屍一巴

去越南拍,公司出錢俾你去旅行包飲包食仲嫌人工平?

當大家決心貫徹自己的正義時
自傷殘殺是必然的下場....
這就叫做本末倒置?
引用:
原帖由 tamama衝擊波 於 2020-7-8 06:14 PM 發表

呢條小人呢排日日博見報
我勸now同cable用呢d人前唸清楚,有咩得失呢位大姐下個到你地
條8婆反蒙面法時侮辱伊斯蘭教已知佢係小人
Till ,十幾年都咁少錢 你做呀,新人都要生活嘅,直接唔簽另一回事,点呀Now, Cable 免費做呀?

去越南係佢同林泳陶,兩個都走咗,係得佢咁多聲氣?

妳估自己明日之星,影后呀~叫老細開戲做女主角啦…一隻傻西。

回覆 引用 TOP

主題標籤 #陳潔玲
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]