• 瀏覽: 59,983
  • 回覆: 379
  • 追帖: 1
本主題由 泉船 於 2020-7-10 04:39 AM 移動
引用:
原帖由 Bunryuu 於 2020-7-9 02:23 AM 發表

英國係一個好大既地方 並唔係香港 中國下既一個市 日不落帝國仍然有好多唔出名既英治屬土

做4等移民都好過做大陸仔先 去邊都乞人憎

其實人地唔係岐視華人 係岐視大陸仔姐 唔見新加坡人比人岐視? ...
咁~祝你一路順風,拜拜

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 larry64 於 2020-7-8 08:19 PM 發表

https://wealth.hket.com/article/2689960/%E3%80%90BNO%E7%A7%BB%E6%B0%91%E8%8B%B1%E5%9C%8B%E3%80%91%E8%8B%B1%E5%9C%8B%E6%90%B5%E5%B7%A5%E4%B8%AD%E8%8B%B1%E9%9B%99%E8%AA%9E%E4%BA%BA%E6%89%8D%E5%90%83%E9% ...
咁仲唔啲仆去英國,遲啲大把曱甴爭飯食就冇咁好喇!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 larry64 於 2020-7-8 08:19 PM 發表

https://wealth.hket.com/article/2689960/%E3%80%90BNO%E7%A7%BB%E6%B0%91%E8%8B%B1%E5%9C%8B%E3%80%91%E8%8B%B1%E5%9C%8B%E6%90%B5%E5%B7%A5%E4%B8%AD%E8%8B%B1%E9%9B%99%E8%AA%9E%E4%BA%BA%E6%89%8D%E5%90%83%E9% ...
考你話玩你,俾你入到黎驚你第2日就resign 🤣

回覆 引用 TOP

英犬製造商機比自己呀,係啲蠢仔信己為真,話比你知做奴隸你去嗎?

風火雷電,儒道佛
窮兇極惡,仁義心

我是雷 我是火 邪我本性 神是我
雷火邪神

合金鋼不堅 中子彈何難
群英攻科技 敢破世上關

老子人間無著處,一樽來作橫山主。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 rosemary1216 於 2020-7-8 09:34 PM 發表

我就唔信英國容易過香港搵嘢做! 咪老點呀,我冇咁戇居。
老點都唔係老點你啦😂

回覆 引用 TOP

唔單只係咁呀, 個邊搞抗爭D鬼妹天使仲正, 快D去啦!

回覆 引用 TOP

禁撚容易唔洗過過黎做做廚房啦。仲要政府抽稅又高

回覆 引用 TOP

白人至尚的地方
去吧

回覆 引用 TOP

引用:

要你識中文為咩?無腦既曱甴可能仲未諗到

回覆 引用 TOP

咪講啦,做就最實際!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 larry64 於 2020-7-8 10:03 PM 發表

佢地吾識廣東話,吾夠競爭力
角度刁鑽

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 黃金肥牛 於 2020-7-8 09:53 PM 發表

真係咁容易,英國點解搞到咁大龍鳳都要脫歐…
一矢中的

回覆 引用 TOP

引用:

你先過去睇吓 再通知大家 係流利英文外 有廣東話或普通話加分 定英文唔需要好都ok?上香討問鬼知咩!

回覆 引用 TOP

標準稅率加Ni 加Vat一半人工

回覆 引用 TOP

識廣東話但係唔識英文, 係唔係好易搵工?

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]