• 瀏覽: 5,427
  • 回覆: 46
  • 追帖: 1
小弟失業近3個月😪😪😪,sd咗好多份cv出去,以前一直做開房署外判嘅PSA公司,但都有做過私樓,學歷做diploma in civil  engineering,已有20年相關工程經驗,咁多位師兄,如果貴公司有職位空缺請通知,萬分感激🙇🏻🙇🏻🙇🏻🙇🏻

熱賣及精選
引用:
原帖由 LaLaChow39 於 2020-7-9 07:20 PM 發表

小弟失業近3個月😪😪😪,sd咗好多份cv出去,以前一直做開房署外判嘅PSA公司,但都有做過私樓,學歷做diploma in civil  engineering,已有20年相關工程經驗,咁多位師兄,如果貴公司有職位空缺請通知,萬分感激🙇🏻🙇🏻🙇🏻🙇🏻 ...
咩係psa?
物管好似多數請bs elec mec survey

引用:
原帖由 LaLaChow39 於 2020-7-9 07:20 PM 發表

小弟失業近3個月😪😪😪,sd咗好多份cv出去,以前一直做開房署外判嘅PSA公司,但都有做過私樓,學歷做diploma in civil  engineering,已有20年相關工程經驗,咁多位師兄,如果貴公司有職位空缺請通知,萬分感激🙇🏻🙇🏻🙇🏻🙇🏻 ...
點解會係度搵...

引用:
原帖由 ttggyyhhnn 於 2020-7-10 01:38 AM 發表

點解會係度搵...
多個渠道多個機會嘛,師兄你係咪有工介紹呀?

引用:
原帖由 巴C機C 於 2020-7-10 12:39 AM 發表

咩係psa?
物管好似多數請bs elec mec survey
property services agent

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 LaLaChow39 於 2020-7-10 04:09 PM 發表

多個渠道多個機會嘛,師兄你係咪有工介紹呀?
難啲啦,依家環境唔多好,依排又爆

引用:
原帖由 ttggyyhhnn 於 2020-7-10 06:36 PM 發表

難啲啦,依家環境唔多好,依排又爆
唉,我已經好主動出擊,主動email cv比咗好多間物管公司呀啦,但得一間有見過工咋😪😪😪😪

引用:
原帖由 LaLaChow39 於 2020-7-10 08:34 PM 發表

唉,我已經好主動出擊,主動email cv比咗好多間物管公司呀啦,但得一間有見過工咋😪😪😪😪
番住散工先囉

回覆 引用 TOP

轉做保安先

不求問達於世!

回覆 引用 TOP

引用:

要有人幫到手首先係要睇得明你寫既野!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 LaLaChow39 於 2020-7-10 08:34 PM 發表

老實講,睇你寫嘅基本牌面,係冇咩物業管理公司需要嘅。問題要係由低做起,公司都唔需要比呢個機會比你,仲驚係錯配左。

引用:
原帖由 夕夜PP 於 2020-7-11 02:46 PM 發表

老實講,睇你寫嘅基本牌面,係冇咩物業管理公司需要嘅。問題要係由低做起,公司都唔需要比呢個機會比你,仲驚係錯配左。
唉,我last pay成三皮野,已經減到27k,呢個係市價黎嫁啦😪😪

引用:
原帖由 LaLaChow39 於 2020-7-11 07:42 PM 發表

唉,我last pay成三皮野,已經減到27k,呢個係市價黎嫁啦😪😪
我絕對明,我見過太多你呢類CV,因為真係轉field,你待遇同一個做左2,3年嘅fg其實冇大差別。你好多經驗但會用唔著或者太少機會用。你個價正常,但好多人寧願請個young嘅,主要唔係年齡問題,係太多野要重新學,與其教個“豐富經驗”人仕,寧願train一個後生。

引用:
原帖由 LaLaChow39 於 2020-7-11 07:42 PM 發表

我BS degree, B牌做左十幾年都係得3皮頭

1733@all in
引用:

Civil比人覺得係site sup builder野多,一般無讀過無做過即人入行後會慢慢識,反而E&M比較吃香,data centre不停刮人,做個技術員A牌已$22k起錶

1733@all in

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]