• 瀏覽: 15,179
  • 回覆: 89
話說我公司有個人 成日都做錯野
咁每個月我地都要upload野上server
本身就係果個人負責 但因為佢長期都唔記得做
早兩日老細發電左 而家老細話就叫左我做

我勁嬲 並唔係單單因為我做多左野
果個人人工又高過我 野又做得少過我
有咩理由佢唔記得做 就有人要幫佢執屎啊
咁佢白拎人工就得啦 點錯都有人幫佢做
之前話炒佢 炒左成年都未走

其實搞咁多野 老細會唔會係想逼走我呢?

熱賣及精選
實有啲咁嘅人...

引用:
原帖由 小明有錢收 於 2020-7-10 01:52 PM 發表

實有啲咁嘅人...
正確黎講係實有啲咁嘅老細

引用:
原帖由 jandm 於 2020-7-10 02:06 PM 發表

正確黎講係實有啲咁嘅老細
我老世非常好人啊,例子:肯孭鑊

你老細好忍得

回覆 引用 TOP

我只能說 人工愈高 個人愈廢😡😡
仲要累到人

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 超級自信的樓奴 於 2020-7-10 01:33 PM 發表

其實搞咁多野 老細會唔會係想逼走我呢 ...
係咪想你走我就唔知
但係炒咗佢成年都炒唔倒
應該係敷衍你多

可能有兩個原因:
1.皇親國戚
2.有客喺手

有可能

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 超級自信的樓奴 於 2020-7-10 01:33 PM 發表

其實搞咁多野 老細會唔會係想逼走我呢 ...
姐係證明你無料,可有可無,得不到老闆重視,係都要人講到咁白?

引用:
原帖由 小明有錢收 於 2020-7-10 02:11 PM 發表

我老世非常好人啊,例子:肯孭鑊
咁你老細唔錯

好多老細解決問題方法係令勤力嘅人suffer,反而廢柴冇嘢做。其實只會引起其他問題,令勤力嘅人覺得唔公平

引用:
原帖由 jandm 於 2020-7-10 03:37 PM 發表

咁你老細唔錯

好多老細解決問題方法係令勤力嘅人suffer,反而廢柴冇嘢做。其實只會引起其他問題,令勤力嘅人覺得唔公平
但最終佢嘅命係「被辭職」,好人可能係職場冇人容納到...

回覆 引用 TOP

其實好多公司都有呢類同事架啦。

不過出黎打工,有兩樣野好緊要:
1. 唔好過於計較
2. 唔好錯覺得自己好掂,公司無話無左邊隻馬就唔得

可能同事真係有佢既問題,但人地做得野少,唔代表佢做既野唔重要。
人家碼得住老闆,你又做唔做倒丫?呢d......咪人地本事囉。

回覆 引用 TOP

邊個話你知比人勤力就一定會比人成功架?

回覆 引用 TOP

你老細有問題,如果可以應該𨍭老細

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]