• 瀏覽: 68,286
  • 回覆: 295
  • 追帖: 1
本主題由 yycrab 於 2020-7-20 12:00 PM 提升
一向反智架啦

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 tarotpokok 於 2020-7-10 09:26 PM 發表

整瓜林文龍就一定既,因為林文龍亞視副總裁,,,,,即系話比你地知再整冧亞視一次,,,,
睇落又似喎,都係師兄你心水清

回覆 引用 TOP

編劇,都傻既,
咩都咁啱,故事來來去去果班人,編劇,系唔係傻㗎

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 不問世事的和尚 於 2020-7-10 09:35 PM 發表

點解林文龍要死!
兩個結局:林文龍留喺 TVB就大團圓,但佢啱啱決定離開 TVB,所以出另一結局要佢死。

回覆 引用 TOP

tvb結局

回覆 引用 TOP

子優當年食一杯雪糕,累姜師傅無去整車,害死左子優老母。

如果7年前佢老母無揸架壞車出去,就唔會發生交通意外,Eden亦唔洗為女友報仇,就唔會有第二次車禍。

全套劇結論就係,子優為左食雪糕,最終害死左老豆老母

引用:
原帖由 bomberkids 於 2020-7-10 09:11 PM 發表

翠如自己走出車,無拿拿又話佢昏迷,9唔搭8,做黎攝夠鐘
係囉,明明見住佢企喺度喊,又會無啦啦昏迷,我睇到au晒頭。

Tvb 出品係咁上下

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 星升升 於 2020-7-10 11:48 PM 發表

如果7年前佢老母無揸架壞車出去,就唔會發生交通意外,Eden亦唔洗為女友報仇,就唔會有第二次車禍。

全套劇結論就係,子優為左食雪糕,最終害死左老豆老母 ...
你呢個結論又幾發人深省

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 boss2000 於 2020-7-10 09:54 PM 發表

好睇呀, 好感動
救個奸溉人都吾救男主。。
咩道理??!!

結尾奇奇怪怪咁

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Martinca 於 2020-7-10 09:59 PM 發表

坦白講,套劇太多犯駁,香港法官點可以俾條友保䆁,點解臨尾仲要煎荷包蛋去懷念老薑,哈哈,你看香港人是白痴嗎!
香港法官就係可以啦。想放邊個就邊個。吹呀

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 winhard2708 於 2020-7-10 09:07 PM 發表

套劇又演員好評什麼……!
竟然為出人意表,整瓜林文龍都算,可以炒車後兩個醫生唔去睇自己家人,去救條癲又之前累死家人的人,完全反智,反面教才到極致!
我我同家人睇到齊聲%*%()*#& ...
真係吹到啤一聲

回覆 引用 TOP

本來對呢套戲有期待,點知。。。

引用:
原帖由 星升升 於 2020-7-10 11:48 PM 發表

全套劇結論就係,子優為左食雪糕,最終害死左老豆老母 ...
所以,千萬唔好俾小朋友食雪糕,無益。

引用:
原帖由 savioyeung 於 2020-7-11 12:02 AM 發表

所以,千萬唔好俾小朋友食雪糕,無益。
唔係無益咁簡單,係會死幾個人囉

以後細路扭計要食雪糕,就播返呢套劇比佢睇

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]