• 瀏覽: 68,290
  • 回覆: 295
  • 追帖: 1
本主題由 yycrab 於 2020-7-20 12:00 PM 提升
引用:
原帖由 星升升 於 2020-7-11 12:05 AM 發表

唔係無益咁簡單,係會死幾個人囉

以後細路扭計要食雪糕,就播返呢套劇比佢睇
結論係,食雪糕慘過吸毒、殺人放火。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 productdesigner 於 2020-7-10 11:15 PM 發表

真係咁垃圾?之前睇同時段J2台灣劇想見你,今日睇木村拓哉套摘星廚神,正到爆
不過咁…睇《想見你》會睇到個人都變得好陰沉,D角色成日死完又歸附去另一個人度,又穿越,追唔切劇情就好似甩晒咁。還有因為陳韻如成日想死咁,我真心睇到頂唔順,有意識想死的人係很恐怖囉。
好彩星期四開始無《想見你》,《摘星》應該正面過《想見你》好多。

引用:
原帖由 sowina 於 2020-7-10 11:49 PM 發表

係囉,明明見住佢企喺度喊,又會無啦啦昏迷,我睇到au晒頭。
最離奇係嗰隻嘢明明昏迷緊,但阿妹妹幸而喊晒喪叫想阿媽醒返,嗰隻嘢又真係醒返喎…
但係嗰隻嘢真係戲屎,醒返講句對白,個語氣感覺唔似元氣大傷中的回應,反而係好似突然間醒返晒咁嘅語氣…唉…

回覆 引用 TOP

到底林文龍係咪真係死左?最反智係所有人無話過佢死左,言行亦睇唔出死左好友,親人的表情…我懷疑係open ending可能有續集。

比黃絲睇嘅劇, 你想點 ? 太深曱甴明條鐵咩 ?

引用:
原帖由 Martinca 於 2020-7-10 09:59 PM 發表

坦白講,套劇太多犯駁,香港法官點可以俾條友保䆁,點解臨尾仲要煎荷包蛋去懷念老薑,哈哈,你看香港人是白痴嗎!
香港真係好多白痴,到依家仲堅信香港警察勁過大陸公安殺左咁多人都無親屬篤灰
正經講返,齣劇最敗筆係龍爺死左對其他人好似無任何影響一樣,好懷疑篇劇想畀個open ending畀觀眾但眼高手低搞到不知所謂!

回覆 引用 TOP

《想見你》結局陳韻如無死,不過套戲由於太多穿越所以個結局有穿堋
引用:
原帖由 garyguard 於 2020-7-11 12:16 AM 發表

不過咁…睇《想見你》會睇到個人都變得好陰沉,D角色成日死完又歸附去另一個人度,又穿越,追唔切劇情就好似甩晒咁。還有因為陳韻如成日想死咁,我真心睇到頂唔順,有意識想死的人係很恐怖囉。
好彩星期四開始無《想見你》,《摘星》應該正面過《想見你》好多。 ...

花生者清,當局者迷-y( ̄Д ̄)。oO○物離鄉貴,人離鄉賤
沒有永遠的朋友,也沒有永遠的敵人,只有永遠的利益。
把手握緊,裡頭什麼也沒有;而鬆開手,你所擁有的是一切。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 winhard2708 於 2020-7-10 09:07 PM 發表

套劇又演員好評什麼……!
竟然為出人意表,整瓜林文龍都算,可以炒車後兩個醫生唔去睇自己家人,去救條癲又之前累死家人的人,完全反智,反面教才到極致!
我我同家人睇到齊聲%*%()*#& ...
黃人編劇,攬炒是常態。

回覆 引用 TOP

過是智阻只救明星不理倫常爛劇。

回覆 引用 TOP

就如國安前,上午捉人,下午9棺放人,吹到啤啤聲

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 bomberkids 於 2020-7-10 09:11 PM 發表

翠如自己走出車,無拿拿又話佢昏迷,9唔搭8,做黎攝夠鐘
傷心過度會分迷!我O左咀!

引用:
原帖由 whatagoodday 於 2020-7-10 09:53 PM 發表

都未見過套戲的女主角,出左事,自己9秒9跑走咗,唔理個男主角咁自私!
仲要最後成班人都無掛住個男主咁,嘻嘻哈哈當人無到,痴線!
仲有書文炒完車個肚冇事!九沖去救Eden都唔理家姐姐夫!

回覆 引用 TOP

慘,林文龍何解要死?

引用:
原帖由 家中紫色的腰部 於 2020-7-10 10:09 PM 發表

結局真係........
戇居無極限!!

所有留言,只代表個人意見,並非攻擊讀者。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 正義青年 於 2020-7-10 10:16 PM 發表

又係同降魔的2.0同飛虎一樣,衰爛尾
逢大結局都可以熄電視/轉台!!

所有留言,只代表個人意見,並非攻擊讀者。
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]