• 瀏覽: 21,785
  • 回覆: 224
  • 追帖: 2
最少13名公務人員染疫,

政府改口稱不影響公共服務可在家工作

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20200716/bkn-20200716111104873-0716_00822_001.html

熱賣及精選
引用:
原帖由 ufotrumptrump 於 2020-7-16 11:32 AM 發表

幾多確診, 都唔會有wfh
可惜…事與願遺!

180,000份之13,
感染率0.0072%!

一就一二就二啦,dlnm

回覆 引用 TOP

出矛招,彈弓口。冇話停,但又冇話吾俾停。

而家都無話停。瀉比部門,部門又無人夠膽停。所以一切照常播毒

停左怕人嘈,唔停又怕人嘈.
點都會嘈啦,不如停左去.唔好咁多人中蕉先

引用:
原帖由 一個人2020 於 2020-7-17 09:26 AM 發表

而家都無話停。瀉比部門,部門又無人夠膽停。所以一切照常播毒
CSB講明…
不影響公共服務可在家工作
(乜你部門咁重要?)
(乜你部門冇得放!)

引用:
原帖由 香煎邊緣的主題 於 2020-7-17 05:43 AM 發表

政府改口稱不影響公共服務可在家工作!

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20200716/bkn-20200716111104873-0716_00822_001.html

甘都唔WFH, 真係愈來愈爆

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 szekwantai 於 2020-7-17 09:28 AM 發表

停左怕人嘈,唔停又怕人嘈.
點都會嘈啦,不如停左去.唔好咁多人中蕉先
昨晚先…公佈,
部門要時候安排!

應該下星期…
就會推行輪流上班,
編更分組各返一半!
(跟返之前做法行~)

引用:
原帖由 香煎邊緣的主題 於 2020-7-17 11:37 AM 發表

昨晚先…公佈,
部門要時候安排!

應該下星期…
就會推行輪流上班,
編更分組各返一半!
(跟返之前做法行~)
你都識講, 應該啦
即係唔係落實啦
乖乖返工,唔好成日上來開post啦
CSR都有寫,公僕唔應該經常瀏覽與工作無關既網頁
你應該都知掛?

做得公僕應要抱著使命感服務市民,而且政府提供口罩及基本防疫用品。出面經濟環境咁差,好心唔好諗住在家工作。

市民好…無知,
以為在家工作就全部停!
(其實只係改行AB更制~)

一樣有服務提供…
又可以減人流減口罩!
(咁先可以打持久戰~)

都說了香港政府職員最想疫情爆發,所以71遊行這類大型非法集會,定必會出席就為傳染更多人,就可以申請在家工作,糧照支,到時就可以遊郊區釣魚行山,shopping。
試下在家工作變無薪假,立即成班公務員變晒自律抗疫。
林鄭對公務員不手硬,苦果我們市民食。
公務員是藍血人要受保護,你班草根紅血人,準備受感染。
有疫苗都是藍血人免費打先,紅血人要等外國有貨在被藍血人中間拿起些高價給紅血人使用。
檢驗試劑已經是一個實例了。

已閱賜豬頭一個

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 香煎邊緣的主題 於 2020-7-17 05:43 AM 發表

政府改口稱不影響公共服務可在家工作!

合理安排

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]