• 瀏覽: 14,417
  • 回覆: 8
  • 追帖: 2
踩單車充電

豬西大火雞 (^o^)
大埔空姐空埔大
長洲賓客賓洲長

回覆 引用 TOP

精選汽車
引用:
原帖由 雨中花花榴槤 於 2020-7-20 08:44 PM 發表

加大電力嘅問題唔使你諗㗎!係電力公司做嘅!你唔使幫佢哋擔心。供電成本係電力公司完全承擔,有生意,電力公司一定做。
電能車有效減少空氣污染,噪音污染,點解唔推廣呢? ...
唔夠電就係唔夠電,搵鄧不列多黎都搞唔掂

豬西大火雞 (^o^)
大埔空姐空埔大
長洲賓客賓洲長
引用:
原帖由 雨中花花榴槤 於 2020-7-21 08:30 AM 發表

點搞唔惦呢?你去問電力公司睇吓搞唔搞得惦先啦!
搞唔掂

豬西大火雞 (^o^)
大埔空姐空埔大
長洲賓客賓洲長
引用:
原帖由 又黃又臭膿之隊 於 2020-7-21 03:40 PM 發表

原來內行人,失敬失敬!咁你一定知道大廈隻火牛一般唔會預大好多!咁你一定知道火牛大細同火牛房面積有關係!咁你一定知道大廈掣櫃要有吉位加掣!咁你一定知上升總線size要夠!咁你一定知電錶房掛錶有位置限制!咁你一定知由分層掣箱去到車位個 end point有條裝甲 cable要做!咁你一定知以上各樣嘢,除咗火牛之外都係大廈負責做!咁你一定知揸電油車嘅業主係唔會夾錢!咁條數係咪你找? ...
你信?😱
你睇佢既re就知佢唔識電啦!

豬西大火雞 (^o^)
大埔空姐空埔大
長洲賓客賓洲長
提示: 違規內容已被屏蔽
豬西大火雞 (^o^)
大埔空姐空埔大
長洲賓客賓洲長
引用:
原帖由 雨中花花榴槤 於 2020-7-21 06:01 PM 發表

點穿法呢?唔好講粗言穢語喇!你一定係詞窮啦。儍仔!
high voltage你都夠膽講,仲唔係穿底?直入11000V入停車場好無?定直入275000V?🤣🤣

豬西大火雞 (^o^)
大埔空姐空埔大
長洲賓客賓洲長
引用:
原帖由 雨中花花榴槤 於 2020-7-21 07:12 PM 發表

白痴仔!點解你只識講275kV咁少嘅?睇嚟你嘅眼光的確非常短淺。
你直接用萬一咩?
加隻牛呀嘛!智障!
仲有你已完全離晒題,請重回正題再討論。知唔知呀!儍仔! ...
唔好咁on9好無,牛加係邊?你睇下你屋企錶前cable係行幾多V?你睇下你屋企大廈掣櫃係行幾多V?你睇下你屋企大廈掣櫃income係幾多Amp啦,睇埋你屋企大廈牛房隻牛係行幾多V幾多Amp先啦。

豬西大火雞 (^o^)
大埔空姐空埔大
長洲賓客賓洲長
引用:
原帖由 雨中花花榴槤 於 2020-7-21 08:29 PM 發表

多年前我接過兩個project, 係舊樓申請加大電力供應嘅, 一個係收一間地舖,申請改健做牛房掣房,另一個project係用6個私家車位申請改建做牛房,一樣行得通。所以你見識少就唔好亂噏喇!儍仔。 ...
你柒少陣啦,你唔識電理,唔識code of practice,唔識屋宇例,唔緊要。車場車位改HV牛房都作得出,唔好吹咁大ok?

豬西大火雞 (^o^)
大埔空姐空埔大
長洲賓客賓洲長
用一個簡單例子,一個停車場,有300個車位,如果每個車位都安裝一個13Amp家用插座,設計電路13×300×0.8=3120Amp(充電用我唔知可唔可以×0.8),問題係,一般停車場只係得幾百amp供電,點裝?

豬西大火雞 (^o^)
大埔空姐空埔大
長洲賓客賓洲長
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]