• 瀏覽: 15,231
  • 回覆: 62
  • 追帖: 1
同上

沒了,但我想知近期各位公司嘅生意有起色嗎?

回覆 引用 TOP

凈返D呃呃騙騙弓屍,拖多一時半刻,最後下場都係遲早要執,何必留戀。

引用:
原帖由 ywannal 於 2020-7-23 12:00 PM 發表

凈返D呃呃騙騙弓屍,拖多一時半刻,最後下場都係遲早要執,何必留戀。
好多大陸廠   仍靠香港的採購公司俾生意

引用:
原帖由 寒冬懷舊的天才 於 2020-7-23 01:52 PM 發表

好多大陸廠   仍靠香港的採購公司俾生意
好多即幾多?人哋自己唔識擺booth攞客?十幾年前已經大把內地公司同廠自己飛去外國參展,家下靠鄉趕弓屍俾生意一係山寨廠,一係做bo D retailers單,近5年廠都死得8899,咁樣都唔會叫好多廠吧

引用:
原帖由 ywannal 於 2020-7-23 02:07 PM 發表

好多即幾多?人哋自己唔識擺booth攞客?十幾年前已經大把內地公司同廠自己飛去外國參展,家下靠鄉趕弓屍俾生意一係山寨廠,一係做bo D retailers單,近5年廠都死得8899,咁樣都唔會叫好多廠吧 ...
好多鄕趕公司上班的員工   仍然覺得自己是大爺一樣

引用:
原帖由 寒冬懷舊的天才 於 2020-7-23 02:30 PM 發表

好多鄕趕公司上班的員工   仍然覺得自己是大爺一樣
由佢哋擺款,睇吓邊個笑到最後

引用:
原帖由 ywannal 於 2020-7-23 02:47 PM 發表

由佢哋擺款,睇吓邊個笑到最後
業界仍有好多人  係咁諗野

引用:
原帖由 寒冬懷舊的天才 於 2020-7-23 03:02 PM 發表

業界仍有好多人  係咁諗野
但係做左咁多年,想轉行真的唔容易,出到去由最低位再黎過,同埋冇邊d工可以似跟單咁舒服(係以前辛苦d姐)

奮斗呢兩個字真係可圈可點。

引用:
原帖由 bolow 於 2020-7-23 11:56 PM 發表

奮斗呢兩個字真係可圈可點。
好多人做呢行   唔願走    因為遊水多   枱底利是多

回覆 引用 TOP

我係,唔做呢份工,擔心下次可能搵唔到呢行了

引用:
原帖由 cherrypl 於 2020-7-24 08:42 AM 發表

人工高嗎?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 cherrypl 於 2020-7-24 08:42 AM 發表

計下自己可以玩幾耐!等到公司賠償?

回覆 引用 TOP

引用:

好難再揾返呢行,近排上網都冇乜公可請人,有都係豬頭骨。

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]