• 瀏覽: 600,062
  • 回覆: 3,383
  • 追帖: 178
本主題由 Fred33 於 2020-12-20 03:35 PM 關閉
引用:
原帖由 wslxxx 於 2020-11-28 21:39 發表

9月尾ST
10月尾interview
今日收到信!!!
恭喜你呀

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 奸臣1 於 2020-11-28 10:51 PM 發表

有無現職CA知道比人call左report, 但未收到offer架?
現職10月尾in 已call report, 但暫時仲未收到offer

引用:
原帖由 記住蒲公英 於 2020-11-30 02:54 PM 發表

處境題chur到我答唔到先收手,問aco工作係做咩,我答九大職能都唔夠做,再問得深入啲。

篇英文又難。
有d board會問埋9大職能既details,請問有冇問施政報告呀?

引用:
原帖由 記住蒲公英 於 2020-11-30 02:54 PM 發表

處境題chur到我答唔到先收手,問aco工作係做咩,我答九大職能都唔夠做,再問得深入啲。

篇英文又難。
以前我係網上見過有9大職能每項的詳細內容架,但依家搵唔返😣

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 tombo 於 2020-11-30 03:15 PM 發表

現職10月尾in 已call report, 但暫時仲未收到offer
你知唔知你係in完幾耐call?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 tombo 於 2020-11-30 03:15 PM 發表

你知唔知你係in完幾耐call?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 christy0790 於 2020-11-30 03:35 PM 發表

有d board會問埋9大職能既details,請問有冇問施政報告呀?
冇問施政報告

回覆 引用 TOP

引用:

你點知你比人call report? 上司講定點?

回覆 引用 TOP

引用:

知唔知我地比人call左,其實有無機會?

回覆 引用 TOP

力衡漢語拼音輸入法,我相信冇乜人可以用呢個輸入法5分鐘打夠100字~打到50個字已經好勁~
2018年考過並問過可以用注音裡面的漢語拼音鍵盤輸入。
只要可以用,打中文字方面基本可以過關,其它都係要靠自己多D練,網上有懶人包,好有用。

我唔信唔睇樣先,派落去,其它部門唔一定必須要?

回覆 引用 TOP

英文打字最多錯8個係點計?
例如apple   
假設1 xpple
假設2 xpplx
假設3 axpxe 計2個字元?
假設1 xpplea
點計8個字?

引用:
原帖由 hkdissuse 於 2020-11-30 09:18 PM 發表

英文打字最多錯8個係點計?
例如apple   
假設1 xpple
假設2 xpplx
假設3 axpxe 計2個字元?
假設1 xpplea
點計8個字?
假設1-4都分別當一個錯字,吾係計字母,係成個apple甘計,例如government打成gobetnmen都當一個錯字.

引用:
原帖由 christy0790 於 2020-11-30 10:29 PM 發表

假設1-4都分別當一個錯字,吾係計字母,係成個apple甘計,例如government打成gobetnmen都當一個錯字.
英文字數以. 按鍵次數(鍵次)為計算基礎,每5 鍵 次為一字。

個email入面有寫

彩虹憍再會, 延續未完情
領養請在面書搜尋Olausen Lisa
引用:
原帖由 billyfung11 於 2020-11-30 11:44 PM 發表

英文字數以. 按鍵次數(鍵次)為計算基礎,每5 鍵 次為一字。

個email入面有寫
每5 鍵次為一字係計算字數, 錯字吾係用呢個方法, 之前喺文總上過堂,阿sir話government打成gobetnmen都係當一個錯字計.

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]