• 瀏覽: 31,726
  • 回覆: 160
其實都真係好耐冇睇過電視

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
點刀好過捉伊因(人)嘅
引用:
原帖由 jupiterman 於 2020-7-26 01:31 PM 發表

由較早前至近期的飛虎…殺手……
幾乎每套都有角色屋企人被捉:捉左你阿媽、老婆、女朋友、你個仔、是但一個屋企人……
去圖書館爬下中外推理奇情偵探小說,極少出現這類慳水慳力的悶蛋環節。
希望監製們督促下啲編劇,睇多啲書,豐富下情節,凡有捉屋企人的,不要拿來! ...

花生者清,當局者迷-y( ̄Д ̄)。oO○
沒有永遠的朋友,也沒有永遠的敵人,只有永遠的利益。
滅團先兆: 唔怕神一樣嘅對手,最怕豬一樣嘅隊長

回覆 引用 TOP

連登狗常吠
“禍必及家人!”
無線監製好黃
😒

回覆 引用 TOP

你咁係致香討啫

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ultane 於 2020-7-26 01:47 PM 發表

某程度上, 都同意嘅, 雖然電視要求不能過高, 但TVB有時又真係爭唔落, 成日都係呢招, 仲有在壞人來說, 通常個城市都係冇法律嘅, 想點就點, 大地任我行 ...
其實編劇好慘,公司係咁逼你嘔劇本,可能一至2星期要起貨,質素月來月低,再咁搞落去,連師奶都唔睇,可能新聞台仲高收視

回覆 引用 TOP

無綫編劇就係年輕一代,係咁上下

回覆 引用 TOP

唔通捉陌生人?

未生我時誰是我?我出生後我是誰?
股帝晉為勝帝,只色勝利,5G個by字點寫|

回覆 引用 TOP

又或者醫生劇都係死身邊人,無聊到爆

引用:
原帖由 fkilling 於 2020-7-26 14:57 發表

唔捉屋企人,個主角點會救人,
如果個賊捉咗你對面屋個菲傭,
你會唔會出盡力去救佢先?
可能會!有機會佢上左個菲庸有感情線!

引用:
原帖由 jupiterman 於 2020-7-26 01:31 PM 發表

幾乎每套都有角色屋企人被捉:捉左你阿媽、老婆、女朋友、你個仔、是但一個屋企人……
去圖書館爬下中外推理奇情偵探小說,極少出現這類慳水慳力的悶蛋環節。
希望監製們督促下啲編劇,睇多啲書,豐富下情節,凡有捉屋企人的,不要拿來! ...
如果唔捉女朋友或屋企人, 請問壞人可以捉咩人可以威脅事主?
可唔可以比d有建設性提議出來?
千萬唔好似d衰老細咁淨係識ban人橋但從來唔會有更好方案.

回覆 引用 TOP

引用:

咁應該捉邊個?
捉樓主?

達加斯

回覆 引用 TOP

引用:

楼主,内容係反影现今社会曱甴经常起底屋企人呀!你懂的。。。。

回覆 引用 TOP

咁不如D賊唔捉屋企人,改祝你身體健康.....

小弟個blog
http://hk.myblog.yahoo.com/unsx2

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 tesrofder 於 2020-7-26 03:04 PM 發表

其實,女朋友唔係屋企人。
你係最清醒嗰個,但係唔好被女朋友睇到,好危險㗎。

引用:

編劇睇西片多,先有此橋段,可以理解,觀眾無需太投入

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]