• 瀏覽: 20,624
  • 回覆: 112
引用:
原帖由 MATCHER 於 2020-7-27 09:35 PM 發表

有cam嘅的士佬未必贏硬
的士最多違反地面標誌!
後車就老不!

唔好理人前車咩理由停低架車!
條片你後車撞人點都死!

回覆 引用 TOP

精選汽車
引用:
原帖由 阿力高 於 2020-7-27 11:08 AM 發表

的士佬雙黃上客又唔打死火燈 有片應該兩邊都告
你有睡到上客咩?

個路人甲可能已經比片主撞死左。

引用:
原帖由 stephy_fans 於 2020-7-27 10:55 AM 發表

路邊雙黃,有無得俾少d?
唔存在囉,佢賠少D的士佬都唔肯私了!

的士佬可以搏個官判對方全責claim足對方保險賠償,的士佬又最叻扮腰痛頸痛攞番個不論過失保底休息返一排先又得,呢啲時勢見到的士/小巴都要小心,佢哋有心害你撞佢唔奇,反正經濟差攞賠償應該重好過佢開工份糧,如果撞人果個想私了唔想報警扣分,冇5千至1萬的士佬都唔肯制,因為上面講左攞賠償好過佢哋開工,而且睇嗰車速撞埋去肯定有野爛,的士佬架車肯定唔止整幾舊,的士佬點會放過咁好機會屈番筆?

引用:
原帖由 disclaimer18 於 2020-7-28 10:29 PM 發表

你有睡到上客咩?

個路人甲可能已經比片主撞死左。
師兄搞笑,諗起以前有個電視廣告,個的士佬學個廣告香港腳發作好痕突然急停你可以怪佢咩?撞都撞咗佢個客又未上得切車,的士佬話乜都得。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 商界幼小的手背 於 2020-7-28 08:24 PM 發表

邊個話的士佬有車 cam?

佢話壞車,你真係咬佢食呀!🤣

就算有客揮手,佢亦可以話停車係因為壞車唔係見到有客!
你講得。。你咬我食呀。。真係自己都覺得有問題啦,壞車咪去檢,
有客揮手,你都可以話有狗走出黎。。常用對白!!

上到法庭咪等個官信邊句真

的士 9 !

回覆 引用 TOP

笑咗

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ATA6038 於 2020-7-28 10:41 PM 發表

你講得。。你咬我食呀。。真係自己都覺得有問題啦,壞車咪去檢,
有客揮手,你都可以話有狗走出黎。。常用對白!!

上到法庭咪等個官信邊句真 ...
疑點利益歸被告呀!

上到庭只睇証據!只要你講得通無疑點就得!😏

引用:
原帖由 商界幼小的手背 於 2020-7-28 10:46 PM 發表

疑點利益歸被告呀!

上到庭只睇証據!只要你講得通無疑點就得!😏
支持你

回覆 引用 TOP

提示: 違規內容已被屏蔽
的士前車直行直過,但的士扭左急停,
條片好清楚的士右方冇"狗",的士咁落口供如果話避狗分分鐘衰多樣,
如果啊伯肯等差佬黎落口供證明佢有截的士,而睇片的士靠左停明顯係想上客,

上庭要睇下個官信唔信的士佬因咩原因必須急停,
而唔可以打死火燈後在安全情況下慢慢停,
後車未必一定輸,不過咁都撞點都係柒

回覆 引用 TOP

的士違法停車上落客引至交通意外 

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 返工會暈 於 2020-7-27 11:19 AM 發表

的士佬係仆街
但後車明顯反應慢幾秒
車速唔快,又有距離
反應係有,不過掛住叫,真係唔覺有咩收到車,的士都盡量貼邊,夠哂住過!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 難以詮釋的承諾 於 2020-7-27 01:47 PM 發表

路邊嘅雙黃,仲有更好嘅咩?
發現路上有危險行人,幫緊佢,想救佢!

回覆 引用 TOP

司機係隻恐龍

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]