• 瀏覽: 20,797
  • 回覆: 112
咁嘅距離應該轉到軚,不過個的士司機都有責任喎

回覆 引用 TOP

精選汽車
咁既反應學人開車?將來有排佢撞

回覆 引用 TOP

搞錯

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 CHIMAGUN 於 2020-7-27 09:34 AM 發表

https://youtu.be/gULBbLIaSp0
樓主 dup 遲了 brake 啦

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 atkatk002 於 2020-7-30 11:16 PM 發表

嘩,咁就真係違法達義!
我有次出小路紅綠燈向左轉,有架車睇唔到個燈位以為我小路出大路,專登加速用車尾hi 落我右前方。

後車輸
私了,賠錢吧!伍仟有找...
(的士哥不劏你的話)

引用:
原帖由 幼稚的留言 於 2020-7-31 07:26 PM 發表

我有次出小路紅綠燈向左轉,有架車睇唔到個燈位以為我小路出大路,專登加速用車尾hi 落我右前方。
咁有無撞到?
點收科?

------------------------------
一支破筆 橫掃千軍
香港民主運動
總軍師

黃黑泛暴記教協
吸毒詐騙同性戀

保持社交距離 預防美國肺炎
------------------------------
呢個左雙黃右單黃兼右線2滙1白影線必要留意有冇右後車上……
冇乜可能會有車停嘅位又較特環境因素至分心~
哩2秒就算唔雙雙喂喂餵都唔易嚟得切屎9哩招架!!!
都係MM撞爆咗嗰百9幾嘅什尾燈殼啫..條塵頸冇事嘅~~

回覆 引用 TOP

個的士佬要有個好好理由,點解停車

回覆 引用 TOP

揸車果位真係反應遲鈍d

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 atkatk002 於 2020-7-31 08:21 PM 發表

咁有無撞到?
點收科?
撞到然後total lost 架車要佢保險賠。
但係架車計咗市價蝕入肉

但個後生講佢架車一年內Total lost有新車賠返

都唔知現在D新一代點諗。

引用:
原帖由 幼稚的留言 於 2020-8-1 12:58 AM 發表

撞到然後total lost 架車要佢保險賠。
但係架車計咗市價蝕入肉

但個後生講佢架車一年內Total lost有新車賠返

都唔知現在D新一代點諗。 ...
跟據個後生話佢架車一年內Total lost有新車賠返
佢睇唔到有燈以為我小路出大路,就以為好彩有水魚可以報我全錯cam保險換新車。
點知我有車cam 影到佢7咗,佢要賠我架車total lost。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 天天忠魚蛋 於 2020-7-31 08:12 PM 發表

後車輸
私了,賠錢吧!伍仟有找...
(的士哥不劏你的話)
不一定5000有找,我之前試過二、三十公里撞過一架的士車尾,的士整左接近二萬!我朋友開的士車行,有些的士車尾如果曾經俾人撞過,已經係紙紮車,再撞好易救唔返,要從c柱處開始一直到尾左右一整幅切割下來更換,如果係噉幾千元搞唔掂。

回覆 引用 TOP

撲街撒

回覆 引用 TOP

的士亦已違例,片主好好保存條片睇下有冇得拗,始終後邊隊人籮友吃虧啲.

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]