• 瀏覽: 15,019
  • 回覆: 78
  • 追帖: 1
自從公司7月開始一星期上4天班,雖然按80%出人工,但在現今環境下算是可接受

一般同事都選星期三放假,大家感覺沒有太大工作壓力,當然可能工作量算是少是其中一個因素

其實上兩天班就放假,真的很舒服,目前仍感覺良好

熱賣及精選
這樣太棒了.

我番5.5的長短周,都幾辛苦!

回覆 引用 TOP

咁正。可以㨂日子放

引用:
原帖由 秋天硬硬的回覆 於 2020-7-27 05:16 PM 發表

咁正。可以㨂日子放
好快……長放…唔使揀

引用:
原帖由 R.LED 於 2020-7-27 02:41 PM 發表

自從公司7月開始一星期上4天班,雖然按80%出人工,但在現今環境下算是可接受

一般同事都選星期三放假,大家感覺沒有太大工作壓力,當然可能工作量算是少是其中一個因素

其實上兩天班就放假,真的很舒服,目前仍感覺良好 ...
9月開始一星期上兩天班⋯

引用:
原帖由 R.LED 於 27-7-2020 02:41 PM 發表

你唔等錢使有免費食住就係羅!😹

回覆 引用 TOP

有薪假

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 R.LED 於 2020-7-27 02:41 PM 發表

而家有份工有糧出已經係好啦

回覆 引用 TOP

我都想放無薪假!
返到公司無野做坐足一日,你以為好爽?其實係好辛苦!上網都無咁多網你上啦!唉!

支持警察嚴正執法!
一星期番三日
出足糧

公司無得揀 一係做一係唔做!

回覆 引用 TOP

引用:

全月八折…支薪?
定只係放假日八折先!
(如全月即係冇薪假~)

引用:
原帖由 唔岩就要鬧 於 2020-7-27 06:26 PM 發表

我都想放無薪假!
返到公司無野做坐足一日,你以為好爽?其實係好辛苦!上網都無咁多網你上啦!唉!
有薪不是…更好!

引用:
原帖由 阿布拉莫域 於 2020-7-27 05:20 PM 發表

9月開始一星期上兩天班⋯
公僕上星期…已開始!
(部份更加只上一天~)

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]