• 瀏覽: 36,065
  • 回覆: 151
  • 追帖: 6
今日突然收到幫襯開嘅外國AD sales 嘅發俾VIP group 嘅WhatsApp   話佢哋公司收到Rolex 總公司嘅信 今年10月會收番佢地嘅代理權 sales 仲話呢個係Rolex而家嘅策略 開Boutique 同會一直減少AD 進一步練緊供應
Sales仲問啲VIP諗住點同相佢去邊到做
本來以為拉衫尾做咗VIP未夠一年就無得玩 就當曾經擁有 雖然好短暫不過都算啦  反而其他真·VIP嘅回覆就5覺得佢地失望 仲諗計點㨾應付

供應又少左???
啲貨又炒?

引用:
原帖由 Stephkoi 於 2020-7-27 09:44 PM 發表

今日突然收到幫襯開嘅外國AD sales 嘅發俾VIP group 嘅WhatsApp   話佢哋公司收到Rolex 總公司嘅信 今年10月會收番佢地嘅代理權 sales 仲話呢個係Rolex而家嘅策略 開Boutique 同會一直減少AD 進一步練緊供應
Sales仲問啲VIP諗住點同相佢去邊到做
本來以為拉衫尾做咗VIP未夠一年就無得玩 就當曾經擁有 雖然好短暫不過都算啦  反而其他真&m ...
Stephkoi兄好,真係晴天霹靂,睇嚟我兩款目標應該凍過水冇望了!

正常唔會少左錶呀? 除非佢地做唔切啫,咁好賣唔通有生意唔做?

回覆 引用 TOP

開BT 好事梨
反正宜家AD 都係後門比錶佬

生產>>>銷售,R 一條龍模式自己食晒

想自己食埋... 未必係好事

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 商界芳香的心事 於 2020-7-27 09:53 PM 發表

供應又少左???
啲貨又炒?
應該5系小咗 sales話Rolex 要牢牢控制派貨嘅規矩 杜絕後門走貨同炒家 而家保用卡連AD同名都5使落 攞出去炒就入買家數

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 kennykmlee 於 2020-7-27 09:56 PM 發表

Stephkoi兄好,真係晴天霹靂,睇嚟我兩款目標應該凍過水冇望了!
Kenny師兄你好 5使灰住 班VIP谷友有計 佢哋叫sales帶佢哋啲Account 轉工 不過要肥sales清咗佢哋PP條隊先至好走
肥sales系班vip 養住 帶客轉工5知咩玩法

引用:
原帖由 Stephkoi 於 2020-7-27 10:20 PM 發表

Kenny師兄你好 5使灰住 班VIP谷友有計 佢哋叫sales帶佢哋啲Account 轉工 不過要肥sales清咗佢哋PP條隊先至好走
肥sales系班vip 養住 帶客轉工5知咩玩法
Stephkoi 師兄,真係希望在明天。師兄咁你咪排唔到pp了?可能勞力士殺哂d AD,以後一條龍食唒。如果將來勞自己食埋二手條水就真係佢玩哂。賣、trade in、維修、驗證。

引用:
原帖由 木伽四點 於 2020-7-27 10:08 PM 發表

生產>>>銷售,R 一條龍模式自己食晒
木師兄 唔淨只尼兩樣 Rolex最近連獨立修表師傅呢嘅 Account 都收番晒 以後外國都要好似我哋咁上14樓先有得整表

在香港及澳門,Rolex分銷商門店只剩下60間左右,俾高峰時期少了很多,貨量應該也少了。限量限購走高端路線,分辨真熟客用戶及水貨客,這是大勢所趨好多品牌都咁。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Stephkoi 於 2020-7-27 10:36 PM 發表

木師兄 唔淨只尼兩樣 Rolex最近連獨立修表師傅呢嘅 Account 都收番晒 以後外國都要好似我哋咁上14樓先有得整表
Stephkoi 兄,可能勞想食哂整條水,食埋二手條水先利害

假如將來Rolex自己做直銷,反而可能係用戶嘅喜訊。因為部份香港嘅分銷商,行銷手法真的比較差,完全沒有公道的會員制積分制,只係一心一意用炒價出貨。

引用:
原帖由 RolexSA 於 2020-7-27 10:50 PM 發表

假如將來Rolex自己做直銷,反而可能係用戶嘅喜訊。因為部份香港嘅分銷商,行銷手法真的比較差,完全沒有公道的會員制積分制,只係一心一意用炒價出貨。 ...
可能將來會用積分、配貨形式銷售

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]