• 瀏覽: 3,786
  • 回覆: 16
如題,同埋大約幾錢?因為我係快而保check佢話車款不受理

精選汽車
咩車

引用:
原帖由 直插2萬1 於 2020-7-29 08:37 AM 發表

咩車
13 v40/16 cliogt

引用:
原帖由 kitcat123 於 2020-7-29 08:40 AM 發表

13 v40/16 cliogt
試下問金時

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 kitcat123 於 2020-7-29 07:24 AM 發表

如題,同埋大約幾錢?因為我係快而保check佢話車款不受理
搵人出啦,我22歲3年牌都要成皮野,搵我老豆出平一半

引用:
原帖由 電梯勇敢的希望 於 2020-7-29 09:26 AM 發表

你就好啦,因為我老竇70幾太老了,要我幫距出保險

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 電梯勇敢的希望 於 2020-7-29 09:26 AM 發表

保險都可以搵人出?有咩事責任誰屬?
我都打算出部車,真心想問呢樣野,我剛甩p牌

引用:
原帖由 showfamily2005 於 2020-7-31 07:01 PM 發表

如果你搵d唔熟既人當然唔得啦,佢都唔會肯幫你出,因為有咩事真係佢上身,但親人另計,斷估你都唔會故意製造意外來踐你親人掛。但搵人出保險,部車就要寫果個人既名,所以要夠熟先得

引用:
原帖由 電梯勇敢的希望 於 2020-8-1 07:02 PM 發表

如果你搵d唔熟既人當然唔得啦,佢都唔會肯幫你出,因為有咩事真係佢上身,但親人另計,斷估你都唔會故意製造意外來踐你親人掛。但搵人出保險,部車就要寫果個人既名,所以要夠熟先得 ...
咁如果用公司名出又可唔可以?

引用:
原帖由 showfamily2005 於 2020-8-1 08:55 PM 發表

咁你牌簿果度就要用公司名義登記,第時有咩爭拗會好煩

回覆 引用 TOP

P牌買保險梗係做記名司機啦,出唔到保險咪搵保險受保嘅車款揸住先,甩咗P牌先算。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 showfamily2005 於 1-8-2020 20:55 發表

除非有間公司存在,
否則洗費更多.

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 showfamily2005 於 2020-7-31 07:01 PM 發表

你父親買冇問題
出事頭三四萬 deductible 自己食先
之後保險先賠

回覆 引用 TOP

其實可以問下保險索償投訴局,之前d用父親名幫新牌兒子出車大撞之後上到法庭個官都判保險公司不用賠,法律責任車主上身。
不過首要證明兒子有心於投保時呃保險公司爸爸才是"真實車主",我之前睇個案例係因為法庭因兒子keep長時間車匙和泊在兒子家定日常揸返工咁上下。有興趣既師兄可以找保險索償投訴局或一些舊court case一起上來大家sharing下吧

回覆 引用 TOP

其實錢當然自己負責,只係想問如果涉及刑事果類,會唔會影響到登記人

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]