• 瀏覽: 28,816
  • 回覆: 107
  • 追帖: 3
睇完片,覺得未來真係電車既世界
再睇其他油車,震動及安全感覺
完全2回事!

附件

Screenshot_20200729-102937.png(637.27 KB)

2020-7-29 10:30 AM

你要多謝你的敵人!
他使你更強,更能忍耐
處事更精密,更識得關心別人
更了解自已,更不再犯錯!

回覆 引用 TOP

直線係無敵,過彎先見到真章

引用:
原帖由 gerson161 於 2020-7-29 10:48 AM 發表

直線係無敵,過彎先見到真章
請問呢個係 T車問題,定係所有電車通病?

其實一般香港市區揸,真係好難上到200喎。

好比機械錶和石英錶,石英又平又準又多功能,電車會普及,但汽油車都會一直有fans

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 yifeifei2 於 2020-7-29 12:21 PM 發表

請問呢個係 T車問題,定係所有電車通病?
比較Leaf,i5,e-Golf,Tesla的意外率,的確係較高

引用:
原帖由 gerson161 於 2020-7-29 02:02 PM 發表

比較Leaf,i5,e-Golf,Tesla的意外率,的確係較高
因比例高!明冇

回覆 引用 TOP

Model3 83km/h過Moose test,唔會比BMW 3 series差嘅,主要喺依家用緊電池比較牙煙,好幾單著火喇

引用:
原帖由 gerson161 於 2020-7-29 02:02 PM 發表

Leaf,i5,e-Golf開到200?

引用:
原帖由 yifeifei2 於 2020-7-29 12:22 PM 發表

其實一般香港市區揸,真係好難上到200喎。
大把車上倒 200,  不過要坐監架。

幾十萬有咁嘅性能,啲人仲要挑剔?

開到220其實有乜意義?

引用:
原帖由 tiger1246 於 2020-7-29 05:46 PM 發表

大把車上倒 200,  不過要坐監架。
我唔係講架車上唔上到200,我係講「市區」唔係咁多路可以比架車上200。

係我見得少囉。

成日係娛樂行附近出入,德己立街、雲咸街、雪廠街嗰啲。跑車見得多,但行得快嘅真係唔多見

就算比你半夜,娛樂行對出,要行200都唔容易

不過收油收得勁嘅,元創坊對出嗰條斜路都算其中之一,真係唔多見有人直衝到底。

揸車靜到發溫都唔自在啦!
只有呔風聲……
唔係放蚊就聽音響架啦~~

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]