• 瀏覽: 20,976
  • 回覆: 104
  • 追帖: 2
引用:
原帖由 yifeifei2 於 2020-7-29 12:22 PM 發表

其實一般香港市區揸,真係好難上到200喎。
Even in vancouver cruising 200 km is never so easy. Have to worry about police and many cars plugged up fast lane.
If speeding over 40 km , the police can tow the car for a week.

精選汽車
引用:
原帖由 jimbo86 於 2020-8-1 12:39 PM 發表

Even in vancouver cruising 200 km is never so easy. Have to worry about police and many cars plugged up fast lane.
If speeding over 40 km , the police can tow the car for a week.
其實應該咁做,係加拿大拖車扣一、二個星期,好似無唔隻腳咁,邊度都唔使去。
好過香港扣分,晒氣

回覆 引用 TOP

速度系235公里,好慢咗

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 GOODYEAR119 於 2020-8-1 09:31 AM 發表

真係好多人對電車有偏見。但有幾多個係真正試過?
我係由 E90 M3 轉 Model 3 dual motor嘅。 M3係紮實 d,handling 好 d。但 model 3 唔差太多。加速就 model 3 大比數完勝。我兩駕都好喜歡。無謂比較太多.  Enjoy whatever you like. ...
我在澳州見到一輛Lexus RCF,二年車,外表非常靚仔,同一輛全新model 3差唔多,你會選哪一輛?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 tokama 於 2020-7-30 02:40 AM 發表

香港鋪路瀝青技術,過咗120有震感。
越快越震,令輪胎咬地能力下降。
外國鋪得靚,160以上,如履火車軌般流暢。
外國高速公路無香港啲咁靚,包括無限速的德國高速公路,不過外國少車路闊。

回覆 引用 TOP

電車太重,匹數比例每公斤,已經輸到七彩加九條街,
有部仲係叫咩波子電,成800v ,坐住咁大v,萬一漏電就仆街了.

引用:
原帖由 土星省 於 2020-8-2 04:04 AM 發表

有部仲係叫咩波子電,成800v ,坐住咁大v,萬一漏電就仆街了.
你知唔知你手機既閃光燈 幾多v

引用:
原帖由 完美傻仔2011 於 2020-8-2 10:52 AM 發表

你知唔知你手機既閃光燈 幾多v
傻仔,你想表達乜嘢?

引用:
原帖由 土星省 於 2020-8-2 02:29 PM 發表

傻仔,你想表達乜嘢?
即係唔知? 自己查下閃光燈操作電壓係幾多先啦
800v 好高? 你講我出咁既野唔怕比人笑?
要死一粒9v 電芯都整得死你
咁你係唔係唔用?

引用:
原帖由 完美傻仔2011 於 2020-8-2 02:48 PM 發表

咁你係唔係唔用?
你都黐孖筋,你試下隻手指掂個九v 100秒同800v 5秒睇下邊個死得快.
咁都up得出

引用:
原帖由 yifeifei2 於 2020-7-29 12:21 PM 發表

請問呢個係 T車問題,定係所有電車通病?
大功率舊電比傳統引擎重多一噸半,
全車計重多一倍,
你想有幾好制動同幾好灣呢?
小功率舊電重多半噸唔夠,
1.4噸,1.8噸同2.8噸,
咁你話有無分別。

邪飛教創教教主+
厠盤水位修理中心創辦人+
自由紫微斗數分析員+
JEREMY換片專員
引用:
原帖由 ovshk 於 2020-7-29 06:28 PM 發表

開到220其實有乜意義?
意義就係炒得多,claim得多,換車快,停牌快。

邪飛教創教教主+
自由紫微斗數分析員+
JEREMY換片專員

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 土星省 於 2020-8-2 04:04 AM 發表

炒果時爆炸爆得快。

邪飛教創教教主+
自由紫微斗數分析員+
JEREMY換片專員

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 完美傻仔2011 於 2020-8-2 02:48 PM 發表

咁你係唔係唔用?
呢樣都係真,不過一粒9v唔加野唔改裝正常無咁大cap整死人。

邪飛教創教教主+
自由紫微斗數分析員+
JEREMY換片專員
引用:
原帖由 wantatogo 於 2020-8-2 04:21 PM 發表

大功率舊電比傳統引擎重多一噸半,
全車計重多一倍,
你想有幾好制動同幾好灣呢?
小功率舊電重多半噸唔夠,
1.4噸,1.8噸同2.8噸,
咁你話有無分別。 ...
嘩,重咁多?

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]