• 瀏覽: 26,981
  • 回覆: 230
  • 追帖: 1
老公:你問吓D窮人就知? 想返工冇工開,想食飯冇地方食,公共浴室都唔開放。做高科技果班人可以舒舒服服在家中工作,仲有人工加!

熱賣及精選
引用:
原帖由 蘭州妹 於 2020-7-29 01:01 PM 發表

老公:你問吓D窮人就知? 想返工冇工開,想食飯冇地方食,公共浴室都唔開放。做高科技果班人可以舒舒服服在家中工作,仲有人工加! ...
做邊行

回覆 引用 TOP

病毒唔認窮富,但生活上窮人確實更受影響

引用:
原帖由 前往熱情的旅程 於 2020-7-29 02:08 PM 發表

病毒唔認窮富,但生活上窮人確實更受影響
疫症無分貴賤,硬要揾嘢埋怨應先怨自己冇學識冇本事

所以叫窮人咪鬼再生仔幫有錢佬做奴隸

三餐出街食不算窮人吧

最緊要揾到藉口開帖先

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 蘭州妹 於 2020-7-29 01:01 PM 發表

老公:你問吓D窮人就知? 想返工冇工開,想食飯冇地方食,公共浴室都唔開放。做高科技果班人可以舒舒服服在家中工作,仲有人工加! ...
沒有問題的,香港人實行物競天擇,適者生存,群體感染免疫,還有對世界各國(中國除外)疫苗接種,所以香港人是厲害的

回覆 引用 TOP

引用:

亞孖係女忍

回覆 引用 TOP

窮人 或者 基層打工仔,都係咩都要捱,
捱左咁多年,都係要住劏房,打份一萬幾千蚊既工,左慳右慳,日捱夜捱,完全睇唔到幾年之後有咩改變.............
依家就連食飯,都話要坐係條街度食飯,窮人完全冇尊嚴去生活..............

趕羊去屠房……有錢有享受

醫護人手充足,中招都無有怕

黃屍全部死全家

回覆 引用 TOP

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 路人2Z 於 2020-7-29 02:42 PM 發表

疫症無分貴賤,硬要揾嘢埋怨應先怨自己冇學識冇本事
即係你咁樣

唔到絕境,你唔會積極奮鬥,所以先設想已到絕境!
唔到死前,你唔會馬上行動,所以先設想已到死期!
成功失敗,不完全由自己決定,但你可以行動,去改運變命!

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]