• 瀏覽: 8,493
  • 回覆: 43
私人公司見你都取消。肯定會用許在家工作啦

從來沒有一個時代的人像現代人那樣認為物質享受是幸福的前提; 沒有任何一個時代的人像現代人那樣吧唯利是圖當做是天經地義的。沒有任何一個時代的人像現代人那樣過於注重物欲的滿足而過少關注靈魂。
熱賣及精選
你去車版問運輸署要取消所有公共服務一個月,睇吓佢地有乜反應?

事實上問過有啲部門的朋友,話基本上無得WFH,每日只會叫1-5個人唔好返office去同CSB交差

引用:
原帖由 plumbervtc 於 2020-7-30 01:29 PM 發表

笑咗人咩你!

全港冇晒…
警察,消防,醫護?

你咪即刻…
連水都冇得飲囉?!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 plumbervtc 於 2020-7-30 01:29 PM 發表

點解突然間…
香港咁多人喜歡共產?

要政府強迫…
民企私企全部停工咩!

《民企福利與政府體齊》

回覆 引用 TOP

最極端情況係好似打八號風咁停工停市,但唔係一、兩日,起碼要一個禮拜,香港頂唔頂得住先。仲有,咁嘅情況,政府和公營機構係會照出糧,但政府無權叫私人機構照出糧,停工嘅話我諗大部份私人打工仔都係no pay.

可能我識得人少

但我識嘅係私人公司打工都 WFH

仲唔洗扣假扣薪

回覆 引用 TOP

引用:

政府剛剛又…
再延長公僕輪流上班制!

回覆 引用 TOP

好快又儲夠…一個月!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Euroteam 於 2020-7-30 01:39 PM 發表

你去車版問運輸署要取消所有公共服務一個月,睇吓佢地有乜反應?

事實上問過有啲部門的朋友,話基本上無得WFH,每日只會叫1-5個人唔好返office去同CSB交差 ...
點解唔可以自動續牌一年呢

引用:
原帖由 ahfung2991 於 2020-7-30 05:15 PM 發表

點解唔可以自動續牌一年呢
咁咪有…冗員囉?!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Euroteam 於 2020-7-30 01:39 PM 發表

事實上問過有啲部門的朋友,話基本上無得WFH,每日只會叫1-5個人唔好返office去同CSB交差 ...
唔洗叫,每個部門實有人自動唔番,我見平時淋花啲人都番,啲植物就死得

引用:
原帖由 wtf_name 於 2020-7-31 07:04 AM 發表

唔洗叫,每個部門實有人自動唔番,我見平時淋花啲人都番,啲植物就死得
都係各個同事協商,有啲部門唔俾WFH咪拎VL自己放

引用:
原帖由 tkinwong 於 2020-7-30 03:04 PM 發表

最極端情況係好似打八號風咁停工停市,但唔係一、兩日,起碼要一個禮拜,香港頂唔頂得住先。仲有,咁嘅情況,政府和公營機構係會照出糧,但政府無權叫私人機構照出糧,停工嘅話我諗大部份私人打工仔都係no pay. ...
辛福嘅人
你一定唔知8號風球都仲有好多人返工

回覆 引用 TOP

目標使私人公司都全面wfh

從來沒有一個時代的人像現代人那樣認為物質享受是幸福的前提; 沒有任何一個時代的人像現代人那樣吧唯利是圖當做是天經地義的。沒有任何一個時代的人像現代人那樣過於注重物欲的滿足而過少關注靈魂。
引用:
原帖由 plumbervtc 於 2020-7-31 06:41 PM 發表

目標使私人公司都全面wfh
私人公司…
與公務員何乾?

你要政府…
強迫私企停工?

《自由營商何在》

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]