• 瀏覽: 2,447
  • 回覆: 58
  • 追帖: 2
通渠問題----

請教各位師兄師姐....
本身我有一日用洗衣機洗完衫之後..
去水個時發現條喉塞左...D水去唔到..
本身洗衣機條喉就去水落番地下 跟住駁去廚房條喉 一起去水的 ( 廚房個洗手盤去水都開始慢了 )
現在唔知塞左邊度... 應該用咩方法通好
買通渠水通 O唔OK ? 有無話邊隻牌子好D.. 唔會整穿條喉(因為D喉入左地)
又唔想搵師父搞....

我加多張詳細圖片 有文字解釋

附件

WhatsApp Image 2020-07-30 at 16.27.19.jpeg(87.66 KB)

2020-7-31 08:17 AM

WhatsApp Image 2020-07-30 at 16.27.19.jpeg

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
插地下? 日式洗衣機?

引用:
原帖由 ggggkin 於 2020-7-30 04:22 PM 發表

插地下? 日式洗衣機?
有相片應該清晰D

附件

WhatsApp Image 2020-07-30 at 16.27.19.jpeg(68.51 KB)

2020-7-30 04:29 PM

WhatsApp Image 2020-07-30 at 16.27.19.jpeg

洗衣機同廚房去水點接駁?

洗衣機去水真係小會塞, 從廚房去水著手啦
通渠水最好咪用, 用熱水試左先啦, 又睇下係咪隔氣塞, 換左佢先啦, 廿蚊左右

可以先試找鐵線之類伸進渠睇下了唔了出垃圾毛髮

唔得可買傳統廁所泵,泵下廚房洗碗盆個去水,睇下有冇反應(如有其他去水口,最好先搵野冚住,等佢唔洗漏太多空氣

亦可用哥士的倒些少落去渠內熱溶毛髮,哥士的遇水即會發熱(倒時切勿靠太接近,記住小心使用),倒咗落去等3-5分鐘時間之內,搵水沖落去睇下會唔會去到水

千祈唔好過5分鐘,過長時間會有可能熱溶d膠管

自己上淘寶搵下,一炮搞掂
https://www.youtube.com/watch?v=PXKIMYCcKQk

“一個人雖然作案未遂或尚未作案,但是只要有過這個心思,就是該死”
引用:
原帖由 崖上粗俗的人 於 2020-7-30 04:36 PM 發表

可以先試找鐵線之類伸進渠睇下了唔了出垃圾毛髮

唔得可買傳統廁所泵,泵下廚房洗碗盆個去水,睇下有冇反應(如有其他去水口,最好先搵野冚住,等佢唔洗漏太多空氣

亦可用哥士的倒些少落去渠內熱溶毛髮,哥士的遇水即會發熱(倒時切勿靠太接近,記住小心使用),倒咗落去等3-5分鐘時間之內,搵水沖落去睇下會唔會去到水

千祈唔好過5分鐘,過長時間會有可能熱溶d膠管 ...
上面都有人講過,可先扭出洗碗盤下的隔氣睇下有無垃圾積聚

用哥士的,係指倒落去洗碗盤的去水口

之前用鐵線玩左個幾鐘, 雖然最後通左, 同岩岩新用差唔多  但玩完成身臭晒

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 崖上粗俗的人 於 2020-7-30 04:42 PM 發表

上面都有人講過,可先扭出洗碗盤下的隔氣睇下有無垃圾積聚

用哥士的,係指倒落去洗碗盤的去水口
洗碗盤下的隔氣就算塞咗都一定唔關洗衣機去唔到水事囉

引用:
原帖由 tamiwong 於 2020-7-30 04:53 PM 發表

洗碗盤下的隔氣就算塞咗都一定唔關洗衣機去唔到水事囉
你唔見樓主話洗衣機喉接去廚房去水?

洗衣機去水喉耐咗好易塞咗豬油膏,尤其是用得多柔順劑,
可以簡單屈直個鐵線衣架通入去了了佢或了出黎,之後就會通返。

The Raymond Voice : 不要做會令自己後悔的事
引用:
原帖由 law31 於 2020-7-30 04:36 PM 發表

自己上淘寶搵下,一炮搞掂
https://www.youtube.com/watch?v=PXKIMYCcKQk
呢支炮好掂咖…淘寶買用電泵氣果支較好…

引用:
原帖由 建生 於 2020-7-30 08:39 PM 發表

呢支炮好掂咖…淘寶買用電泵氣果支較好…
唔好用呀,會轟甩喉冇得救。

The Raymond Voice : 不要做會令自己後悔的事
引用:
原帖由 Raymondkyy 於 2020-7-30 08:40 PM 發表

唔好用呀,會轟甩喉冇得救。
係好勁㗎......如果怕嘅話....可以用返啲古代武器....

“一個人雖然作案未遂或尚未作案,但是只要有過這個心思,就是該死”

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 angelayee 於 2020-7-30 04:29 PM 發表

有相片應該清晰D
再講.....假設隔離嗰部係洗衣機...你部洗衣機過去水位同條喉個落差真係好大.....
有冇試過將條喉放落地下去水?我覺得你嗰個係高低差問題

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]