• 瀏覽: 26,647
  • 回覆: 131
  • 追帖: 6
引用:
原帖由 波濤回收的OL 於 2020-11-20 01:51 AM 發表

我昨入先in完,佢話12尾至1月頭會用信通知請不請
佢既意思應該係Reject 同waiting 會出信 我見隔離post 啲師兄姊有啲收offer 都係接call 同埋出信既意思只不過係扮有禮貌 又唔想當面拒絕您咁解 唔通下下畫公仔畫出腸咩 ( no offense )

引用:
原帖由 tomtombbg 於 2020-11-19 04:49 PM 發表

我上個月21號in 都仲未有消息 (今日已經唔止兩個禮拜   唔請我既話咪去教下小學生先 😂😂
ching 覺得大唔大機會有offer

引用:
原帖由 jimsky6a16 於 2020-11-20 09:50 PM 發表

ching 覺得大唔大機會有offer
No 自問表現好差😂

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 tomtombbg 於 2020-11-20 09:06 AM 發表

佢既意思應該係Reject 同waiting 會出信 我見隔離post 啲師兄姊有啲收offer 都係接call 同埋出信既意思只不過係扮有禮貌 又唔想當面拒絕您咁解 唔通下下畫公仔畫出腸咩 ( no offense )
更係不是拉 這是大批請人嘅 政府做事審批比較慢加上疫情

引用:
原帖由 前往發現了榴槤 於 2020-11-22 12:40 PM 發表

更係不是拉 這是大批請人嘅 政府做事審批比較慢加上疫情
應該咁講會比較好 所有公務員或非公務員職位 聘請均會以正式offer為先 waiting為輔 您所講既審批慢的確係事實 加上呢排又撞正第四波疫情 但無論係咪疫情都好 要急返工既預左唔好申請呢份工 申請得要等都係鐵一般既事實

回覆 引用 TOP

其實上次請人都係用call 

引用:
原帖由 jimsky6a16 於 2020-11-24 07:00 PM 發表

其實上次請人都係用call 
可能我表達得唔好 所以令人誤會 其實我中文口試得2 成日比人誤會咁都好正常 別怪他^^

引用:
原帖由 tomtombbg 於 2020-11-24 08:34 PM 發表

可能我表達得唔好 所以令人誤會 其實我中文口試得2 成日比人誤會咁都好正常 別怪他^^
唔緊要
有消息再同大家分享

引用:
原帖由 jimsky6a16 於 2020-11-25 05:11 PM 發表

唔緊要
有消息再同大家分享
呢排有兩個missing call 但唔知係咪有消息 想問下有冇人都係咁 唔想放流料

引用:
原帖由 tomtombbg 於 2020-11-26 10:12 PM 發表

呢排有兩個missing call 但唔知係咪有消息 想問下有冇人都係咁 唔想放流料
我冇
你可以上網查吓個電話
不過你21號in 唔係應該有信收咩
上次個工作人員又話四個星期有消息

引用:
原帖由 jimsky6a16 於 2020-11-27 04:07 PM 發表

我冇
你可以上網查吓個電話
不過你21號in 唔係應該有信收咩
上次個工作人員又話四個星期有消息
個電話係無來電顯示所以查唔到😅
信箱乜都冇 電費單就一封😂
唯有再等一下啦 費時吹人 依家係我求佢呀嘛😏

引用:
原帖由 tomtombbg 於 2020-11-27 05:37 PM 發表

個電話係無來電顯示所以查唔到😅
信箱乜都冇 電費單就一封😂
唯有再等一下啦 費時吹人 依家係我求佢呀嘛😏
公務員要wfh
可能又要等耐啲

引用:
原帖由 jimsky6a16 於 2020-11-30 04:30 PM 發表

公務員要wfh
可能又要等耐啲
係囉😔😔😔師兄您有無朋友做過康記 知唔知街外人入職易唔易 如果易 啲工作易唔易上手 thx!🙏🙏

引用:
原帖由 tomtombbg 於 2020-11-30 06:05 PM 發表

係囉😔😔😔師兄您有無朋友做過康記 知唔知街外人入職易唔易 如果易 啲工作易唔易上手 thx!🙏🙏
就係無 所以上黎問
圖書館唔開
可能年尾先有消息

引用:
原帖由 jimsky6a16 於 2020-11-30 07:02 PM 發表

就係無 所以上黎問
圖書館唔開
可能年尾先有消息
我個fd話人工低唔in 走左去私人公司做會計 但計我話做乜都無所謂 只要肯學肯做 總有出頭天🙈🙈🙈

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]