• 瀏覽: 19,573
  • 回覆: 109
  • 追帖: 4
引用:
原帖由 tomtombbg 於 2020-11-30 08:35 PM 發表

我個fd話人工低唔in 走左去私人公司做會計 但計我話做乜都無所謂 只要肯學肯做 總有出頭天🙈🙈🙈
加油。

我都想搵返張新圖⋯⋯
引用:
原帖由 Mrslow 於 2020-11-30 08:37 PM 發表

加油。
謝謝您 您都要加油 好快出糧架啦🤣🤣🤣

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Mrslow 於 2020-11-30 08:37 PM 發表

加油。
我去左in ar , 到時唔做大可以了拒絕offer , 見這份工了解下自己個價值,如果連探熱都唔請真係心中有數。

引用:
原帖由 r114766a 於 2020-12-3 09:43 AM 發表

我去左in ar , 到時唔做大可以了拒絕offer , 見這份工了解下自己個價值,如果連探熱都唔請真係心中有數。
幾時in?
有消息未?

引用:
原帖由 r114766a 於 2020-12-3 09:43 AM 發表

千萬唔好咁諗。

呢份嘢唔請,與個人能力無關啦。

我都想搵返張新圖⋯⋯
引用:
原帖由 Mrslow 於 2020-12-3 08:32 PM 發表

千萬唔好咁諗。

呢份嘢唔請,與個人能力無關啦。
但你話連探熱同清潔圖書都唔請可以做什麼政府工?
(利申有大公司助理物業主任經驗,現職私人合約office 工 )

引用:
原帖由 jimsky6a16 於 2020-12-3 02:37 PM 發表

幾時in?
有消息未?
大約1個月前 in , 完全沒有消息。

引用:
原帖由 r114766a 於 2020-12-3 08:54 PM 發表

但你話連探熱同清潔圖書都唔請可以做什麼政府工?
(利申有大公司助理物業主任經驗,現職私人合約office 工 )
你做過主任,其實都應該明,
有啲時候呢,其實請邊個,分別都不大。
而且呢,今時今日,「資歷」嘅嘢,根本信唔過。
有經驗就會有心機做?
但係份嘢,人工少過人地之前果份,大拿拿幾千蚊喎。
讀到碩士,做份中五要求嘅工,會做唔長?
有啲做左都就黎十年喇喎。

最後請邊個?
有時真係呢,真係好似抽籤咁⋯⋯
佢面試嘅目的,只係為左篩走啲明顯有問題嘅人,
都係啲「唔肯交戲」、「精神唔太穩定」、「智商似乎有啲問題」之類。

就連高X「創富sir」(又稱「創富者」),
外判公司都請左佢返去,
仲派左去銅鑼灣返左一日替工。

如果你唔嫌錢更少,不妨去勞工處打「圖書館」,
有一兩間公司,長期俾緊時薪 $40 左右收人。
當然啦,一個月有幾個鐘返,係另一個問題。

我都想搵返張新圖⋯⋯
引用:
原帖由 r114766a 於 2020-12-3 08:55 PM 發表

大約1個月前 in , 完全沒有消息。
我10月30 in
都冇消息

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Mrslow 於 2020-12-3 10:48 PM 發表

你做過主任,其實都應該明,
有啲時候呢,其實請邊個,分別都不大。
而且呢,今時今日,「資歷」嘅嘢,根本信唔過。
有經驗就會有心機做?
但係份嘢,人工少過人地之前果份,大拿拿幾千蚊喎。
讀到碩士,做份中五要求嘅工,會做唔長?
有啲做左都就黎十年喇喎。

最後請邊個?
有時真係呢,真係好似抽籤咁⋯⋯
佢面試嘅目的,只係為左篩走啲明顯有問題嘅人,
都係啲「唔肯交戲」、「精神唔太 ...
唔啦,我現職份人工比之前份工少成30%,無曬福利(bonus , 醫療福利,年假下降),這份得11.5k ,又唔見幾千真係唔掂,再搵$40 pt 連譚仔啊姐都不如啊。

回覆 引用 TOP

提示: 違規內容已被屏蔽
打咗電話問
佢話12月最快

我地比人fake 哂
又話咩四個星期內 同12月頭

引用:
原帖由 jimsky6a16 於 2020-12-9 02:49 PM 發表

打咗電話問
佢話12月最快

我地比人fake 哂
又話咩四個星期內 同12月頭
傳緊圖書館又收檔⋯⋯
又無左要人量體溫嘅迫切性⋯⋯

我都想搵返張新圖⋯⋯

回覆 引用 TOP

提示: 違規內容已被屏蔽
月尾了
有冇ching 收到call ???

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]